Μετά την χθεσινή διαρροή η Lamborghini παρουσιάζει σήμερα την Roadster έκδοση της Sian, η οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 19 μονάδες.

1Κινητήρας

Η Lamborghini Sian, με το Sian να μεταφράζεται ως αστραπή ή κεραυνός, φορά έναν ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα 785 ίππων με όριο περιστροφής τις 8.500 σ.α.λ και ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt, απόδοσης 34 ίππων. Ο κινητήρας αποδίδει συνδυαστικά 819 άλογα και ο ηλεκτροκινητήρας επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κινείται αποκλειστικά με αυτόν σε χαμηλές ταχύτητες, όπως κατά την όπισθεν και κατά το παρκάρισμα.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με το ISR 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο που έχει διαφορετικές ρυθμίσεις ανάλογα με το επιλεγμένο πρόγραμμα οδήγησης. Η κίνηση στέλνεται σε όλους τους τροχούς, ενώ στον πίσω άξονα υπάρχει self-locking διαφορικό.

2Υπερπυκνωτής

Αντί για μπαταρία ιόντων-λιθίου, η Lamborghini έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει έναν υπερπυκνωτή, ο οποίος είναι τρεις φορές πιο ισχυρός από μια μπαταρία ίδιου βάρους και τρεις φορές πιο ελαφρύς.

Ο υπερπυκνωτής βρίσκεται τοποθετημένος ανάμεσα στη καμπίνα και στον V12 κινητήρα για βέλτιστη κατανομή βάρους.

3Επιδόσεις

Η Lamborghini δηλώνει πως ο ηλεκτροκινητήρας και ο υπερπυκνωτής ζυγίζουν μόλις 34 κιλά, με το αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 350 χλμ/ώρα.

4Σύστημα ανάκτησης ενέργειας

Το supercar εξοπλίζεται με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα που έχει αναπτυχθεί από την ίδια της Lamborghini και εκμεταλλεύεται τη συμμετρική συμπεριφορά του υπερπυκνωτή, φορτίζοντας τον πλήρως κάθε φορά που φρενάρει το αυτοκίνητο, με την αποθηκευμένη ενέργεια να είναι άμεσα διαθέσιμη στον οδηγό σε ταχύτητες έως και τα 130 χλμ/ώρα.

5Παραγωγή

Η Lamborghini θα κατασκευάσει μόλις 19 Sian με όλα τα αυτοκίνητα να έχουν ήδη βρει τους ιδιοκτήτες τους, που θα τα παραμετροποιήσουν τους σύμφωνα με τα δικά τους γούστα, μέσω του Lamborghini Centro Stile και του Ad Personam προγράμματος.