H Ρωσία εγκρίνει τηn πρόθεση αγοράς του εργοστασίου της GM από τη Hyundai

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο μήνα η ρωσική θυγατρική της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις για την αγορά του εργοστασίου της General Motors στην Αγία Πετρούπολη, αλλά τότε αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την περασμένη Δευτέρα, όμως, η αντιμονοπωλιακή υπηρεσία της Ρωσίας έδωσε το πράσινο φως στην Hyundai, ώστε η τελευταία να αγοράσει το εργοστάσιο της αμερικάνικης εταιρίας στη Ρωσία.

Το εν λόγω εργοστάσιο βρίσκεται στο προάστιο Shushary της Αγίας Πετρούπολης και έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 100.000 μονάδων. Το εργοστάσιο άνοιξε το 2008, αλλά το 2015 η General Motors αποφάσισε να περιορίσει τις διεθνείς δραστηριότητες της και έτσι αυτό έκλεισε.

Η επένδυση της GM στο εργοστάσιο υπολογίζεται ότι ανήλθε σε 300 εκατομμύρια δολάρια και εκεί κατασκευάζονταν τα Chevrolet Cruze, Chevrolet Trailblazer, και Opel Astra.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι η Hyundai -μαζί με την Kia– διαθέτουν ήδη εργοστάσιο στην Αγία Πετρούπολη, με την ετήσια παραγωγική του δυνατότητα να είναι άνω των 200.000 οχημάτων. Εκεί, η Hyundai κατασκευάζει τα Creta και το Solaris, ενώ η Kia το Rio.

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες, η Hyundai αναζητά ένα δεύτερο εργοστάσιο στη Ρωσία για την κατασκευή των δημοφιλών της crossovers, συμπεριλαμβανομένου του Tucson. Το 2019, οι δύο κορεάτικες αυτοκινητοβιομηχανίες πούλησαν περισσότερα από 400.000 οχήματα στη Ρωσία, νούμερο μεγαλύτερο από την ρώσικη AvtoVAZ.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, οι συνδυασμένες πωλήσεις των δύο εταιριών ανήλθαν σε 145.071 οχήματα στη Ρωσία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Η Kia μας δείχνει καμουφλαρισμένο το Tasman

Η Kia έδωσε στη δημοσιότητα ένα μικρό video του Tasman, κρύβοντας το κάτω από ένα περίτεχνο καμουφλάζ. Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει το 2025 και...

H Kia κάνει δοκιμές του Tasman στην Αμερική

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, η Kia ανακοίνωσε το όνομα του πολυαναμενόμενου pickup που ετοιμάζει, το οποίο θα λέγεται Tasman. Αυτό είναι το πρώτο pickup στην...