Η ανατροφοδότηση από τον δρόμο και ο τρόπος που αισθάνεσαι τον δρόμο είναι μια σημαντική πτυχή της οδήγησης. Η αίσθηση αυτή συνδέει το αυτοκίνητο με τον δρόμο και δίνει στον οδηγό να απολαύσει περισσότερο την οδήγηση. Η BMW θέλει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο αυτή την αίσθηση γι’αυτό και ανακοίνωσε πως συνεργάζεται με την ισραηλινή Tactile Mobility, η οποία έχει αναπτύξει ένα λογισμικό που θα τοποθετηθεί στα νέα μοντέλα της BMW από το 2021.

Το λογισμικό θα επιτρέψει στα μοντέλα της BMW να αναλύουν τα χαρακτηριστικά της επιφάνειας του δρόμου που κινούνται, ανιχνεύοντας τις οδικές συνθήκες, προσαρμόζοντας τα συστήματα τους, με στόχο την βελτίωση του κρατήματος και της άνεσης.

Η Tactile Mobility αναπτύσσει λογισμικό που χρησιμοποιεί μη οπτικούς αισθητήρες για τη συλλογή και την ανάλυση των δεδομένων σχετικά με την δυναμική του αυτοκινήτου, επιτρέποντας στο αυτοκίνητο να “αισθάνεται” τον δρόμο. Με το σύστημα να αναλύει συνεχώς την ταχύτητα, την γωνία και την θέση του τροχού, την κατάσταση των ελαστικών, τον κινητήρα, την ανάρτηση, την κατάσταση του οδοστρώματος αλλά και αυτή του συστήματος πέδησης, μπορεί να προσαρμόσει ανάλογα την ανάρτηση, το σύστημα μετάδοσης της κίνησης, την απόδοση του συστήματος πέδησης, του κινητήρα και άλλα πολλά, έτσι ώστε να τελειοποιήσει την οδική συμπεριφορά και την άνεση.

Όλα αυτά αποτελούν μέρος του VehicleDNA, με το SurfaceDNA να αναλύει το περιβάλλον οδήγησης, προβλέποντας τον δρόμο, κάνοντας της απαιτούμενες αλλαγές στα συστήματα του αυτοκινήτου.

Στις σχετικές ειδήσεις η BMW έχει καταθέσει μια πατέντα για την Rolls Royce Phantom. Ονομάζεται Privacy Suite Display και μετατρέπει το γυάλινο διαχωριστικό ανάμεσα στα μπροστά και πίσω καθίσματα σε ψηφιακή οθόνη.