Ο οδηγός του προγράμματος Red Bull Junior, Yuki Tsunoda, θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 τον επόμενο μήνα με την Scuderia AlphaTauri. Ο 20χρονος Tsunoda βρίσκεται σήμερα στην τρίτη θέση στην κατάταξη του πρωταθλήματος της F2, με δύο αγώνες να απομένουν, και εκτός από την εμφάνιση του στην Imola έχει προγραμματιστεί να πάρει μέρος και στις δοκιμές της F1 στο Αμπού Ντάμπι, μετά τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος.

Ο Ιάπωνας οδηγός υποστηρίζεται από τη Honda και είναι μέλος του Red Bull Junior προγράμματος από το τέλος του 2018, και είναι ένας από τους οδηγούς που ακούγεται έντονα για μια θέση στην AlphaTauri το 2021. H AlphaTauri ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Tsunoda θα κάνει το παρθενικό τεστ στην F1 στην πίστα Imola στις 4 Νοεμβρίου, μια εβδομάδα μετά το Grand Prix της Emilia Romagna.

Ο Ιάπωνας οδηγός πήγε χθες στο εργοστασίου της AlphaTauri, στην Faenza της Ιταλίας, για να του πάρουν τα μέτρα για το κάθισμα. Οι συγκεκριμένες δοκιμές θα γίνουν με την Toro Rosso STR13, το μονοθέσιο που έτρεξε η ομάδα το 2018, όντας το πιο πρόσφατο μονοθέσιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απεριόριστα χλμ. σε ιδιωτικές δοκιμές.

Είναι, επίσης και το τελευταίο βήμα για τον Tsunoda, για να εξασφαλίσει την superlicence που απαιτείται για να αγωνιστεί στην F1.