Η Dodge προσφέρει στην αγορά την Redeye έκδοση του Challenger Hellcat, όπου κάτω από το καπό του κρύβεται ο κομπρεσοράτος V8 6,2-λίτρων κινητήρας, απόδοσης 807 ίππων και 971 Nm,. Αυτός διαθέτει 25% βελτιωμένα μέρη σε σχέση με την “απλή” Hellcat έκδοση του μοντέλου, όπου ανάμεσά τους συναντάμε μεγαλύτερο κομπρέσορα, δυνατότερα πιστόνια και μπιέλες, όπως επίσης νέο σύστημα ψεκασμού και βελτιωμένο σύστημα λίπανσης.

Ακόμα, η πίεση υπερπλήρωσης είναι αυξημένη από τα 11,6 psi στα 14,5 psi, με το όριο περιστροφής να αυξήθηκε και αυτό, από τις 6.200 σ.α.λ στις 6.500 σ.α.λ.

Η Mopar, εταιρία ανταλλακτικών της FCA, έκανε σήμερα γνωστό ότι προσφέρει τον παραπάνω ως crate engine. Για όσους δεν ξέρουν, αυτό σημαίνει ότι θα μπορείς να αγοράσεις μόνο τον κινητήρα, ο οποίος θα παραδοθεί στο σπίτι σου μέσα σε ένα ξύλινο κουτί. Η αμερικάνικη εταιρία τον ονομάζει Hellcrate και αναφέρει ότι ο κινητήρας είναι πρακτικά plug-and-play. Θα έρχεται σε δύο πακέτα, και θα έχει 3 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση με απεριόριστα χλμ.

Η FCA για να κάνει πιο ελκυστικό το πακέτο, προσφέρει και ένα βασικό κιτ παρελκομένων, το οποίο περιλαμβάνει αξεσουάρ όπως δυναμό (γεννήτρια εναλλασσόμενου ρεύματος) και αντλία υδραυλικού τιμονιού, καθώς και διάφορους ιμάντες και εξαρτήματα για να λειτουργήσει σωστά ο κινητήρας.

Και φτάνουμε στο κόστος, το οποίο αγγίζει τα 21.807 δολάρια (€18.350), ενώ υπάρχει η επιλογή για τοποθέτηση και χειροκίνητου κιβωτίου.