Στις αρχές του μήνα η Haas ανακοίνωσε ότι ο επικεφαλής του τμήματος για την εξέλιξη του chassis της Ferrari, Simone Resta, θα ενισχύσει το τεχνικό της τμήμα από την 1η Ιανουαρίου του 2021. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτή δεν θα είναι η μοναδική μετακίνηση από την Ferrari στην αμερικάνικη ομάδα, καθώς η ιταλική ομάδα έκανε γνωστό ότι επιπλέον προσωπικό της θα εργαστεί για την Haas.

Πιο συγκεκριμένα, με την Ferrari να προετοιμάζεται για την πρόκληση της μείωσης του αριθμού προσωπικού της ως απάντηση στο budget cap, η ιταλική ομάδα κατασκευάζει ένα νέο hub εργοστάσιο, κοντά στο δικό της, το οποίο θα απασχολεί προσωπικό που θα εργάζεται αποκλειστικά για την Haas.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto, δήλωσε σχετικά:

Αυτοί οι άνθρωποι θα είναι στο Maranello, αλλά σε τελείως διαφορετικό κτήριο με αυτούς της Scuderia Ferrari. Δεν θα έχουν πρόσβαση στο κτήριο της Scuderia Ferrari. Είναι ξεχωριστά κτίρια και θα παραμείνουν εκεί.

Με τον Binotto να ξεκαθαρίζει ότι οι σχέσεις της Ferrari με την Haas θα παραμένουν σε πελατειακό επίπεδο και δεν θα υπάρχει κάποια κοινή χρήση ιδεών και παραβίασης των κανονισμών, τονίζοντας:

Από όσο γνωρίζουμε, είναι πελάτες μας. Μερικοί άνθρωποι από εμάς θα πάνε στην ομάδα τους και πιστεύω ότι είναι μία καλή ευκαιρία για αυτούς. Είναι μία καλή ευκαιρία, γιατί κάνοντας αυτό θα ενισχυθεί ο οργανισμός τους και η τεχνική τους οργάνωση.

Ήταν κάτι απαραίτητο για εμάς, γιατί έπρεπε να μειώσουμε τον οργανισμό μας για να εκπληρώσουμε τους περιορισμούς του budget cap. Αλλά η Haas παραμένει μία εντελώς ανεξάρτητη ομάδα σε σύγκριση με την Ferrari. Δεν είναι μία junior team και δεν ανταλλάζουμε πληροφορίες πέρα από αυτό που επιτρέπουν οι κανονισμοί.

Ο Binotto δήλωσε ότι με αυτόν τον τρόπο νιώθει πιο άνετα που το προσωπικό της Ferrari θα εργάζεται στην Haas, και δεν θα αναγκαστεί να το απολύσει και να βρεθεί να δουλέψει σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, λέγοντας:

Αν έπρεπε να επιλέξω και να μειώσω τον οργανισμό μου, είμαι σίγουρα πιο χαρούμενος που όλοι αυτοί θα πάνε στην Haas και θα την ενισχύσουν, αντί να είναι ελεύθεροι στην αγορά και διαθέσιμοι για όλες τις ομάδες. Αυτός είναι ο τρόπος που βλέπουμε τις συνεργασίες.