Η Haas πήρε τον Simone Resta της Ferrari

Σχετικά άρθρα

Η Haas ενισχύει το τεχνικό της τμήμα, καθώς από την 1η Ιανουαρίου του 2021 ο επικεφαλής του τμήματος για την εξέλιξη του chassis της Ferrari, Simone Resta, μετακομίζει σε αυτήν. Η συγκεκριμένη μεταγραφή δείχνει την ενισχυμένη σχέση της αμερικάνικης ομάδας με την Ferrari, με τον Enrico Cardile να αναλαμβάνει τον ρόλο του Resta στη Scuderia.

Μετά την υπογραφή της νέας συμφωνίας Concorde, η Haas θα παραμείνει στην F1 μέχρι τουλάχιστον το τέλος του 2025, με την αμερικανική ομάδα να αλλάζει στρατηγική επιλέγοντας να δώσει ευκαιρίες σε νεαρούς οδηγούς με οικονομική υποστήριξη, σε μια προσπάθεια να εισρεύσουν περισσότερα κεφάλαια και να ενισχυθεί η ανάπτυξη των μονοθέσιων αλλά και η συνολική λειτουργία της ομάδας.

Μέρος αυτού του σχεδίου αφορούσε η συμφωνία με τη Ferrari, η οποία προμηθεύει τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων και όλα τα non-listed μέρη, για να πάρει στις τάξεις της τον Mick Schumacher. Ο Resta εντάχθηκε στη Ferrari το 2001 και το 2014 ανέλαβε τον ρόλο του Head of Vehicle Project Coordination (ρόλος γνωστός ως επικεφαλής σχεδιαστής), προτού αποχωρήσει από την ιταλική ομάδα το φθινόπωρο του 2018 για να ενταχθεί στη Alfa Romeo Sauber, ως τεχνικός διευθυντής της τελευταίας. Ωστόσο, επέστρεψε στη Ferrari ένα χρόνο αργότερα, το φθινόπωρο του 2019, όντας υπεύθυνος για το τμήμα του πλαισίου.

Ο Cardile, εν τω μεταξύ, αναλαμβάνει επιπλέον ευθύνες στη Ferrari, έχοντας ήδη αναλάβει το ρόλο ως επικεφαλής του νέου τμήματος εντός του διαγράμματος της Ferrari, ως επικεφαλής του Performance Development.

Ο Mattia Binotto είπε ότι η αποχώρηση του Resta για τη Haas θα μπορούσε να ωφελήσει και τις δύο ομάδες, καθώς η εισαγωγή νέων κανονισμών από το 2022 θα δημιουργήσει νέες προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν με ρεαλισμό και ανοιχτό μυαλό, σημειώνοντας:

Γι ‘αυτό πιστεύουμε ότι η μακροχρόνια σχέση μας με την Haas, που χρονολογείται από την πρώτη της φορά που έτρεξε στη Formula 1, πρέπει να είναι η βάση και για τις δύο πλευρές να επωφεληθούν από οποιαδήποτε πιθανή συνέργεια, πάντα σύμφωνα με αυτό που ορίζεται στους κανονισμούς της FIA. Έχοντας κατά νου αυτήν την ιδέα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο -υψηλού επιπέδου- Simone Resta θα ενισχύσει το τεχνικό τμήμα της αμερικανικής ομάδας από τις αρχές του επόμενου έτους.

Αυτό είναι ένα περαιτέρω βήμα στη διαδικασία της συνεχούς εξέλιξης του τεχνικού τμήματος της ομάδας. Ο Simone, τον οποίο ευχαριστούμε για τις προσπάθειές του μέχρι σήμερα, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε μια ομάδα που έχει επιβεβαιώσει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στη Formula 1. Η τελευταία μόλις ενίσχυσε μια ήδη πολύ στενή σχέση με τη Scuderia, φέρνοντας στις τάξεις της τον οδηγό της ακαδημίας οδηγών της Ferrari, Mick Schumacher.

Μέσα στη Scuderia, ο Enrico Cardile θα αναλάβει τώρα τον συντονισμό των τεχνικών και ανθρώπινων πόρων που συνδέονται άμεσα με την ανάπτυξη των επιδόσεων και τον σχεδιασμό του μονοθέσιου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...