Ο Marc Philipp Gemballa συνεργάζεται με την RUF για το πρώτο του project

Σχετικά άρθρα

Πριν ακριβώς έναν χρόνο μας συστήθηκε η εταιρία του γιου του Uwe Gemballa, δίνοντας μια teaser φωτογραφία μιας custom Porsche 911. Λίγες ημέρες αργότερα, η εταιρία πίσω από τον βελτιωτικό οίκο της Gemballa, η οποία ιδρύθηκε το 1981, μήνυσε τον Marc Philipp Gemballa, γιο του δολοφονημένου ιδρυτή της εταιρείας Uwe Gemballa, για παραβίαση του εμπορικού σήματος και για απάτη, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει κάποια απόφαση.

Η εταιρία του Marc Philipp Gemballa είχε σκοπό να παρουσιάσει το νέο μοντέλο της στην περσινή έκθεση της Γενεύης, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε, καθώς η τελευταία ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Όλο αυτό το διάστημα, η εταιρία συνεχίζει την εξέλιξη του μοντέλου και σήμερα έγινε γνωστό ότι η εξέλιξη του κινητήρα του νέου supercar της Marc Philipp Gemballa θα πραγματοποιηθεί από την γνωστή μας RUF.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο οικογένειες συνεργάζονται, καθώς ο Uwe Gemballa είχε συνεργαστεί επιτυχώς με τον Alois Ruf για την ανάπτυξη των κινητήρων των βελτιωμένων οχημάτων του πρώτου, κατά τη δεκαετία των ’80s.

H Marc Philipp Gemballa (MPG) ετοιμάζει ένα μοντέλο, το οποίο θα διαθέτει carbon σώμα και σχεδιαστικές επιρροές από την 959. Αυτό τιτλοφορείται ως Project Sandbox και θα βασίζεται στη νέα 911 (992), με τον σχεδιασμό να έχει την υπογραφή του Alan Derosier.

Μηχανικά το project της MPG θα βασίζεται στην Porsche 911 Turbo S (992), με την RUF να βελτιώνει τον κινητήρα στα 750+ άλογα και 930 Nm ροπή, όταν από το εργοστάσιο αποδίδει 650 άλογα και 800 Nm ροπή.

Τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου έχουν προγραμματιστεί για την άνοιξη του 2021 και η ζήτηση είναι ήδη πολύ υψηλή. Η launch edition του μοντέλου θα βγει σε μόνο δέκα μονάδες και έχει γίνει ήδη sold-out, πριν την επίσημη κυκλοφορία του μοντέλου, αφήνοντας διαθέσιμα μόνο 30 από τα 40 αυτοκίνητα που θα παραχθούν συνολικά, με την εταιρεία να ετοιμάζεται για την έναρξη της παραγωγής μέσα στο 2021.

Παρότι η εταιρία δεν έδωσε άλλες πληροφορίες, από τις φωτογραφίες διακρίνουμε την μεγάλη πίσω αεροτομή και τις διπλές απολήξεις της εξάτμισης. Το σώμα του αυτοκινήτου φαίνεται να έχει αρκετές τροποποιήσεις, με την MPG να αναφέρει ότι το μοντέλο θα έχει σοβαρές εκτός δρόμου ικανότητες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...