Πρόταση εξαγοράς της Hertz ύψους 4,2 δισ. δολαρίων για την αποφυγή της πτώχευσης

Σχετικά άρθρα

Πρόταση εξαγοράς ύψους 4,2 δισ. δολαρίων δέχτηκε η Hertz από τις Knighthead Capital Management και Certares Management, προκειμένου να εξέλθει της χρεοκοπίας.

Συγκεκριμένα, η Hertz Global Holdings Inc. δέχτηκε πρόταση εξαγοράς από την Knighthead Capital Management και την Certares Management, οι οποίες σύμφωνα με το σχετικό επενδυτικό πλάνο, θα αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της Hertz, μόλις καταφέρει να “σωθεί” από το χείλος της χρεοκοπίας, με το συνολικό ποσό να εξαρτάται από την πρόθεση των νυν πιστωτών της Hertz να συμμετάσχει στην εκ νέου χρηματοδότηση.

Η πρόταση των Knighthead και Certares περιλαμβάνει άμεση χρηματοδότηση, δικαίωμα επενδυτικής συμμετοχής και εξαγορά των μη εξασφαλισμένων χρεογράφων. Οι Knighthead και Certares θα προχωρήσουν σε απευθείας επένδυση, προσφορά δικαιωμάτων συμμετοχής, καθώς και σε αγορά χρέους της Hertz χωρίς εξασφαλίσεις. Το δικαστήριο για την παρουσίαση της πρότασης έχει προγραμματιστεί για τις 16 Απριλίου.

Με βάση το σχέδιο, οι κύριοι και δευτερεύοντες πιστωτές της Hertz αποζημιώνονται πλήρως, ενώ oι κατέχοντες τίτλους μη εξασφαλισθέντες είτε θα διαλέξουν άμεση ρευστοποίησή τους στο 70% της αξίας τους ή τη μετακύλισή τους σε νέα ομόλογα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της Hertz, η οποία ζήτησε προστασία έναντι πιστωτών πέρυσι τον Μάιο. Με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης αυτής της συμφωνίας, η Hertz θα διαθέτει ρευστότητα περί τα 2,2 δισ. δολάρια.

Η πρόταση για την εταιρεία μίσθωσης οχημάτων στηρίζεται από επενδυτικά κεφάλαια στο πεδίο ταξιδιών και αναψυχής, τα οποία ίδρυσαν οι Knighthead και Certares το 2020, προκειμένου να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες μετά την πανδημία και την ανάκαμψη όσων εταιρειών επλήγησαν από αυτήν.

Η Hertz δεν κατόρθωσε να αντεπεξέλθει στις πρωτοφανείς συνθήκες και πιέσεις που ασκήθηκαν στον κλάδο συνολικά με τα διεθνή περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις. Συν τοις άλλοις, όπως επισημαίνουν ανωνύμως πρώην στελέχη της, φαίνεται πως υπέστη και τις συνέπειες πολυετούς κακοδιαχείρισης.

Η Hertz κατέθεσε αίτημα πτώχευσης τον Μάιο του 2020, όταν το σχεδόν καθολικό lockdown σε παγκόσμιο επίπεδο προκάλεσε ισχυρό πλήγμα στον τουριστικό και ταξιδιωτικό κλάδο. Στις 26 Φεβρουαρίου 2021, η Hertz ανακοίνωσε έσοδα 1,2 δισ. δολαρίων το 4ο τρίμηνο του 2020, μειωμένα κατά 48% σε σχέση με τα 2,33 δισ. δολάρια του αντίστοιχου τριμήνου του 2019.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υποχώρησαν κατά 5,2% οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Μάρτιο

Μειωμένες κατά 5,2% ήταν οι πωλήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην ΕΕ τον Μάρτιο. Συγκεκριμένα πουλήθηκαν 1.031.875 νέα αυτοκίνητα έναντι 1.089.017 τον Μάρτιο του 2022,...

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...