Η Porsche ίσως μπει στην Formula 1

Σχετικά άρθρα

Ο Fritz Enzinger κατέχει την θέση του αντιπροέδρου του αγωνιστικού προγράμματος της Porsche και σε πρόσφατη συνέντευξη του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το VW Group και η Porsche να εμπλακούν στην Formula 1, στη περίπτωση που η F1 υιοθετήσει περισσότερο στο εγγύς μέλλον τη χρήση συνθετικών καυσίμων.

Όπως χαρακτηριστικά είπε:

Η εμπλοκή μας στην Formula 1 θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον στη περίπτωση που υιοθετηθούν πτυχές της βιωσιμότητας, όπως για παράδειγμα, η χρήση συνθετικών καυσίμων (e-fuel). Στη περίπτωση που επιβεβαιωθούν αυτές οι πτυχές, θα τις αξιολογήσουμε λεπτομερώς στο πλαίσιο του VW Group και θα συζητήσουμε τα περαιτέρω βήματα.

Η Porsche και η VW βλέπουν τους συνεχώς μεταβαλλόμενους κανονισμούς σε όλα τα πρωταθλήματα motorsport παγκοσμίως. Αυτό ισχύει και για τους επικείμενους κανονισμούς κινητήρων της Formula 1 το 2025.

Διάβασε επίσης

Τα συνθετικά βιοκαύσιμα “μπαίνουν” στην Formula 1

Να σημειωθεί πως πριν από 1 μήνα περίπου, ο νέος CEO της F1, Stefano Domenicali, είχε δηλώσει πως η F1 βρίσκεται σε συζητήσεις με νέους κατασκευαστές, προκειμένου αυτοί να εισέλθουν στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού ως κατασκευαστές κινητήρων.

Ο Domenicali δεν αποκάλυψε με ποιους κατασκευαστές συζητά, τονίζοντας πως οι συγκεκριμένες εταιρίες θέλουν να εξακριβώσουν τα οφέλη της συμμετοχής τους στην F1, όχι μόνο από τεχνολογικής πλευράς, αλλά και από πλευράς διαφήμισης και προβολής.

Διάβασε ακόμη

Η Porsche θα ξεκινήσει τη δοκιμή συνθετικών καυσίμων το 2022

Οι νέοι κινητήρες της F1 θα έρθουν το 2025 και θα παραμείνουν turbo και υβριδικοί, με την Formula 1 να ανακοινώνει αυτοί θα καταναλώνουν πλήρως βιώσιμα καύσιμα. Έως το 2030 η Formula 1 θέλει να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

ΠηγήBBC

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr