Honda και Acura ετοιμάζουν ηλεκτρικά SUVs που θα βασίζονται σε πλατφόρμα της GM

Σχετικά άρθρα

Η Honda ετοιμάζει δύο νέα ηλεκτρικά SUVs, με το ένα να πωλείται με τα σήματά της και το άλλο με τα σήματα της Acura. Τα αυτοκίνητα αποτελούν μέρος της συνεργασίας των δύο εταιριών, θα πωλούνται στην αγορά των ΗΠΑ και θα κατασκευάζονται στην Ultium πλατφόρμα της GM ενώ θα αντλούν ενέργεια από τις νέες Ultium μπαταρίες της GM.

Η Honda θα τροποποιήσει την πλατφόρμα έτσι ώστε αυτή “να υποστηρίζει τον οδηγικό χαρακτήρα των μοντέλων της”, με τον σχεδιασμό τους να είναι μοναδικός, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, φέροντας τόσο το σύστημα OnStar, όσο και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Super Cruise.

Και τα δύο θα κατασκευάζονται σε εργοστάσια της GM σε Μεξικό και Τενεσί. Συγκεκριμένα, το εργοστάσιο που κατασκευάζει επί του παρόντος τα Chevrolet Blazer και Equinox στο Ramos Arizpe του Μεξικού, θα ξεκινήσει την κατασκευή του ηλεκτρικού SUV της Honda το 2023.

Το πρώην εργοστάσιο της Saturn στο Spring Hill, της πολιτείας του Tennessee των ΗΠΑ θα κατασκευάζει το ηλεκτρικό SUV της Acura από το 2024, ήτοι περίπου δύο χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του Cadillac Lyriq, με τα δύο μοντέλα της Honda να έχουν παρόμοιο μέγεθος με αυτό.

Στις σχετικές ειδήσεις η Honda επιβεβαίωσε πως τα “κορυφαία μοντέλα της” θα αποκτήσουν υβριδικές εκδόσεις. Πρόκειται για τα Accord, CR-V, Insight, Pilot και Passport.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla περιορίζει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Κίνα καθώς επιβραδύνεται η αύξηση των πωλήσεων

Η Tesla μείωσε την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Κίνα, εν μέσω υποτονικής ανάπτυξης στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων και εξαιτίας του έντονου ανταγωνισμού στη...

Επεκτείνεται στην Ευρώπη η XPeng

Η XPeng έχει μεγάλες φιλοδοξίες για την αγορά της Ευρώπης, έχοντας ήδη παρουσία στη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Δανία και τη Σουηδία, πουλώντας τα...

H Lola εισέρχεται στη Formula E με τη Yamaha ως τεχνικό συνεργάτη

Η Lola Cars ανακοίνωσε σήμερα ότι επιστρέφει στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό με μια πολυετή τεχνική συνεργασία με την Yamaha, και θα εισέλθει στο παγκόσμιο...
Autoblog.gr