Την προηγούμενη εβδομάδα, η XPeng παρουσίασε το P5, με τις παραγγελίες για το τρίτο μοντέλο της γκάμας της να ανοίγουν την πρώτη ημέρα της φετινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη, την Δευτέρα 19 Απριλίου.

1

Για να κάνει κάποιος μια προπαραγγελία αρκεί μόνο να δώσει τα στοιχεία του και μια -επιστρέψιμη- προκαταβολή ύψους 99 yuan, ήτοι €12,7, με την εταιρία να αναφέρει ότι οι πρώτοι πελάτες θα λάβουν δωρεάν φόρτιση εφ΄όρου ζωής.

2

Φαίνεται ότι το P5 και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά εξέπληξαν τους κινέζους αγοραστές, καθώς η XPeng ανακοίνωσε ότι μέσα σε 53 ώρες, από την στιγμή που άνοιξαν οι παραγγελίες, δέχτηκε 10.000 κρατήσεις.

Η ζήτηση αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, με την XPeng να έχει υψηλές προσδοκίες από το P5, πιστεύοντας ότι θα αυξήσει περαιτέρω τις πωλήσεις της, πέρα από το ρεκόρ του πρώτου τριμήνου.

3

Η επίσημη κυκλοφορία του P5 έχει προγραμματιστεί για το τρίτο τρίμηνο του έτους και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του έτους, με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία να μην έχει ακόμη ανακοινώσει την τιμή του αυτοκινήτου.