Τα σεντάν μοντέλα “πεθαίνουν” μιας και το καταναλωτικό κοινό έχει στραφεί πλέον στα SUV και crossover μοντέλα και αναφορές θέλουν την Volkswagen να μην προσφέρει τη νέα γενιά του Passat σε σεντάν έκδοση.

Η νέα γενιά του Passat (B9) θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023 και θα είναι διαθέσιμο είτε μόνο ως estate είτε ως hatchback, όπως το Skoda Octavia. Το νέο Passat θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από την τωρινή γενιά, με το μεταξόνιο να αυξάνεται ώστε ο προσφερόμενος χώρος στο εσωτερικό να είναι αντίστοιχος με αυτόν του Skoda Superb.

Θα βασίζεται στην MQB πλατφόρμα και κίνηση θα παίρνει από κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου με ήπια υβριδική τεχνολογία 48V, ενώ θα συναντάμε plug-in υβριδικές προτάσεις.

Ο σχεδιασμός του θα είναι εξελικτικός και στο εσωτερικό θα υπάρχουν όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας, υποβοήθησης του οδηγού και ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, ενώ θα φέρει και προηγμένα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της VW στη Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.