Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Acura παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του MDX, με την premium ιαπωνική εταιρία να ανακοινώνει -τότε- ότι θα μας δείξει και την Type S έκδοση του. Η εμπορική πορεία της τέταρτης γενιάς του SUV μοντέλου της Acura, το οποίο αποτελεί και τη ναυαρχίδα της, ξεκίνησε στην αγορά της Αμερικής στις 2 Φεβρουαρίου, αλλά σύντομα θα δούμε και την sport έκδοση του.

Με την Acura να προετοιμάζεται για την ανάβαση του Pikes Peak στα τέλη Ιουνίου, το MDX Type S κάνει μια εμφάνιση ως ρυμουλκό όχημα για ένα από τα δύο νέα αγωνιστικά TLX Type S, που θα λάβουν μέρος στην διάσημη ανάβαση. Η εταιρία έδωσε μόνο μερικές εξωτερικές φωτογραφίες του σπορ MDX, χωρίς να δίνει επιπλέον πληροφορίες, κάτι που υπόσχεται ότι θα κάνει αργότερα φέτος, όταν το MDX Type S κυκλοφορήσει.

Ωστόσο, το TLX Type S που κυκλοφόρησε πέρσι το καλοκαίρι φορά έναν νέο 3,0-λιτρο V6 turbo εξακύλινδρο κινητήρα, που αποδίδει 355 άλογα με 480 Nm ροπής. Ο κινητήρας συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης SH-AWD (Super Handling All-Wheel Drive) και το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων. Θα υπάρχουν, όμως, και αλλαγές στο στήσιμο του, θα διαθέτει πρόγραμμα οδήγησης Sport +, ενώ στον εμπρός άξονα θα φορά φρένα της Brembo.