Η Bosch επενδύει επιπλέον €400 εκατ. για παραγωγή ημιαγωγών

Σχετικά άρθρα

Στις αρχές του περασμένου καλοκαιριού, τέθηκε σε λειτουργία το εργοστάσιο παραγωγής ημιαγωγών της Bosch στη Γερμανία, κόστους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ. Σήμερα, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε την επένδυση επιπλέον €400 εκατ. για την επέκταση των υφιστάμενων μονάδων παραγωγής ημιαγωγών σε Γερμανία και Μαλαισία, οι οποίες θα είναι έτοιμες το 2023.

Η πρώτη, νέα μονάδα παραγωγής ημιαγωγών της Bosch θα βρίσκεται στην έδρα της, στο Reutlingen της Δρέσδης, ενώ η δεύτερη στη Μαλαισία, στην πόλη Penag. Η επένδυση για την πρώτη ανέρχεται σε €150 εκατ., προσλαμβάνοντας ταυτόχρονα 150 άτομα. Το μεγαλύτερο μέρος της επένδυσης αυτής προορίζεται για την κατασκευή ενός νέου χώρου με επιφάνεια 4.000 τ.μ., επιπλέον του υφιστάμενου των 35.000 τ.μ., στον οποίο θα πραγματοποιούνται οι απαραίτητες δοκιμές σε συνθήκες όπου η θερμοκρασία, ο φωτισμός, ο θόρυβος και αρκετοί άλλοι παράγοντες που αφορούν τον αέρα θα ελέγχονται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Για την Μαλαισία, η εταιρεία θα κατασκευάσει ένα νέο αυτοματοποιημένο κέντρο δοκιμών για ημιαγωγούς, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2023. Συνολικά, η Bosch διαθέτει περισσότερα από 100.000 τ.μ. γης στην Penang, η οποία θα αξιοποιηθεί σταδιακά. Αρχικά, το νέο κέντρο δοκιμών θα καλύπτει μια έκταση περίπου 14.000 τετραγωνικών μέτρων απασχολώντας 400 επιπλέον εργαζομένους.

Για αυτή τη νέα επένδυση, ο πρόεδρος της Bosch, Volkmar Denner, ανέφερε:

Η ζήτηση για ημιαγωγούς συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Υπό το φως των τρεχουσών εξελίξεων, επεκτείνουμε συστηματικά την παραγωγή ημιαγωγών, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Κάθε επιπλέον ημιαγωγός που παράγουμε θα βοηθήσει στην τρέχουσα κατάσταση.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...