Το ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε τις προσφυγές της VW για το dieselgate

Σχετικά άρθρα

Χθες, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου, το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέρριψε την προσπάθεια της Volkswagen να αποφύγει τις αγωγές που υποβλήθηκαν από αξιωματούχους σε τρεις πολιτείες της Αμερικής, οι οποίες ζητούσαν αποζημίωση λόγω του σκανδάλου dieselgate.

Οι δικαστές αρνήθηκαν να ακούσουν τις προσφυγές της VW και της γερμανικής εταιρείας Robert Bosch, που είναι προμηθευτής της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, κατά απόφασης κατώτερου δικαστηρίου που επέτρεπε στην κομητεία Hillsborough της Φλόριντα και στην κομητεία Salt Lake της Γιούτα να επιδιώξουν να θεωρήσουν τις εταιρείες υπεύθυνες, σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους και κανονισμούς, που απαγορεύουν την παραβίαση των ελέγχων εκπομπών οχημάτων.

Επιπλέον, το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την έφεση της VW για παρόμοια απόφαση σε υπόθεση που άσκησε η πολιτεία του Οχάιο. H Volkswagen Αμερικής υποστήριξε ότι σύμφωνα με τον νόμο περί καθαρού αέρα (Clean Air Act), που αποτελεί ορόσημο στους περιβαλλοντικούς νόμους των ΗΠΑ, μόνο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μπορεί να εξετάσει τέτοιες υποθέσεις.

Μέχρι σήμερα, η VW έχει πληρώσει πάνω από 23 δισ. δολάρια σε πρόστιμα και διακανονισμούς με τις ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Κλείνοντας, η κυβέρνηση του προέδρου Joe Biden είχε προτρέψει τους δικαστές να μην ακούσουν την υπόθεση, λέγοντας ότι ο νόμος Clean Air Act επιτρέπει την επιβολή των νόμων του κράτους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...