Η Porsche αποκάλυψε το Vision Gran Turismo, ένα νέο πρωτότυπο αγωνιστικό, αποκλειστικά σχεδιασμένο για το Gran Turismo 7 που θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαρτίου του 2022 σε PS4 και PS5.

Το πρωτότυπο έχει καλύπτρα που ανοίγει όπως αυτή των μαχητικών αεροσκαφών και η Porsche υποστηρίζει πως μας δείχνει το πως θα μοιάζουν τα μελλοντικά της ηλεκτρικά μοντέλα.

Δημιουργήθηκε από μια ομάδα σχεδιαστών της γερμανικής εταιρίας που μεγάλωσαν παίζοντας τα προηγούμενα Gran Turismo και στόχος τους ήταν να φτιάξουν ένα όχημα μικρό, ελαφρύ, αποδοτικό, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Είναι ηλεκτροκίνητο και οι αναλογίες του θυμίζουν αυτές των hypercars με κινητήρα στο κέντρο.

Το Porsche Vision Gran Turismo είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και τιτάνιο, έχει LED φωτιστικά σώματα, με την πίσω αεροτομή να λειτουργεί ως αερόφρενο. Στο εσωτερικό συναντάμε δύο καθίσματα, αγωνιστικό πολυλειτουργικό τιμόνι, διάφανο πίνακα οργάνων που χρησιμοποιεί τεχνολογία head-up display που στο videogame θα αντικατασταθούν από φουτουριστικά όργανα με ολογράμματα.

Αποδίδει 1.100 άλογα που φτάνουν στα 1.274 στην overboost λειτουργία. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2,1 δευτερόλεπτα, τα 0-200 χλμ/ώρα σε 5,4 δευτερόλεπτα, με την μπαταρία των 87 kWh να χαρίζει αυτονομία 500 χλμ ανά φόρτιση.

Η εταιρία δεν αποκάλυψε άλλα τεχνικά χαρακτηριστικά του Vision Gran Turismo, ούτε πόσα άλογα αποδίδει, ούτε φυσικά τις επιδόσεις του.