Δημοσιεύματα θέλουν την Aston Martin να έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Tobias Moers που κατείχε την θέση του CEO της τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Αιτία της απόλυσης είναι τα συνεχιζόμενα οικονομικά προβλήματα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με την Aston Martin, τα ετήσια προσαρμοσμένα κέρδη θα είναι χαμηλότερα από τα αναμενόμενα κατά περίπου 15 εκατομμύρια λίρες (18 εκατομμύρια ευρώ). Αιτία είναι οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις της Valkyrie, οι οποίες ξεκίνησαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2021. Μέχρι σήμερα η Aston Martin έχει παραδώσει μόλις 10 Valkyrie, αξίας 2,5 εκατ. λιρών (3 εκατ. ευρώ) έκαστη.

Ο Moers, πρώην επικεφαλής της Mercedes-AMG, ανέλαβε την θέση του CEO της Aston Martin τον Μάιο του 2020, αντικαθιστώντας τον Andy Palmer. Η βρετανική εταιρία έχει ήδη προσεγγίσει τον άνθρωπο που θέλει να αντικαταστήσει τον Moers, τον Steven Armstrong, ανώτερο στέλεχος της Fοrd και πρώην πρόεδρος της Ford Ευρώπης. Ο Armstrong εργάζεται για λογαριασμό της Ford τα τελευταία 25 χρόνια.

Μέχρι στιγμής η Aston Martin αρνείται τα δημοσιεύματα, λέγοντας πως δεν αναζητά τον αντικατάσταση του Moers.