Μια Bugatti Divo τραβάει τα βλέμματα στο Λονδίνο

Σχετικά άρθρα

Ο Khalifa bin Hamad bin Khalifa Al Thani, γνωστός ως KHK, έστειλε πρόσφατα μερικά από τα αρκετά ακριβά αυτοκίνητα του στο Λονδίνο, για να τα κάνει “παρέλαση” στη βρετανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Πιο συγκεκριμένα, ο σεΐχης του Κατάρ έστειλε στο Λονδίνο με αεροπλάνο τη Lamborghini Sian FKP 37 του, τη Ferrari Monza SP2 και την Bugatti Divo του και στο παρακάτω video θα δεις την τελευταία στους δρόμους του Mayfair.

Η Bugatti ξεκίνησε τις παραδόσεις της Divo τον Αύγουστο του 2020, με τον Al Thani να αποκτά μια από τις 40 που βγήκαν συνολικά στην παραγωγή, αφού πρώτα αφαίρεσε από τον τραπεζικό του λογαριασμό περίπου 7 εκατομμύρια δολάρια.

Διάβασε ακόμα

Η Bugatti παραλίγο να παραιτηθεί για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις ενός πελάτη της Divo

Να θυμίσω ότι το όνομα Divo προέρχεται από τον Albert Divo, τον Γάλλο οδηγό αγώνων που κέρδισε δύο φορές το Targa Florio για λογαριασμό της Bugatti στα τέλη της δεκαετίας του 1920. To μοντέλο βασίζεται στην Chiron, αλλά η Bugatti ήθελε να ενισχύσει τις ικανότητες χειρισμού του αυτοκινήτου.

Ακόμα, υπάρχει μεγάλο splitter στον μπροστά προφυλακτήρα, με την οροφή να είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να σχηματίζει έναν αεραγωγό NACA, προκειμένου να διοχετεύει περισσότερο αέρα στον W16 8,0-λίτρων quad-turbo κινητήρα.

Η πίσω αεροτομή είναι ενεργή, 23% μεγαλύτερη από αυτή της Chiron και μπορεί να λειτουργήσει και ως αερόφρενο, ενώ ο μεγάλος διαχύτης συμβάλει στο “βεντουζάρισμα” της Divo στον δρόμο. Επίσης νέα είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, όπως και οι τετραπλές απολήξεις των εξατμίσεων.

Όλες οι παραπάνω αλλαγές κάνουν το μοντέλο να παράγει 90 κιλά περισσότερα κάθετης αεροδυναμικής πίεσης σε σχέση με την Chiron, να παράγει έως 1,6 G στις στροφές και να χαρίζει μια αισθητά διαφορετική εμπειρία οδήγηση.

Μηχανικά, ο W16 8,0-λίτρων quad-turbo κινητήρας δεν έχει δεχτεί αλλαγές και αποδίδει 1.500 άλογα με 1.600 Nm ροπής. Ωστόσο οι αεροδυναμικές αλλαγές και το μειωμένο βάρος καθιστούν την Divo 8 δευτερόλεπτα ταχύτερη από την Chiron στην πίστα δοκιμών του Nardo. Οι αεροδυναμικές αλλαγές, μειώνουν την τελική ταχύτητα της Divo στα “μόλις” 380 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...