IIHS: 18 μεσαία SUV δοκιμάστηκαν στη νέα δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης

Σχετικά άρθρα

Το Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) ο αντίστοιχος οργανισμός των ΗΠΑ με το Euro NCAP, υπέβαλε 18 μεσαία SUV στη νέα σκληρότερη δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης, με τα 10 από τα αυτοκίνητα να αποσπούν “καλή” βαθμολογία.

Πρόκειται για τα Ford Explorer, Infiniti QX60, Lincoln Aviator, Mazda CX-9, Nissan Pathfinder, Subaru Ascent, Toyota Highlander, Volkswagen Atlas, Volkswagen Atlas Cross Sport και Volkswagen ID.4.

Δύο αυτοκίνητα πήραν “αποδεκτή” βαθμολογία, τα Buick Enclave και Chevrolet Traverse, ενώ έξι βαθμολογήθηκαν με “οριακή” βαθμολογία, τα Honda Passport, Honda Pilot, Hyundai Palisade, Jeep Wrangler, Kia Telluride και Nissan Murano.

Η νέα δοκιμή πλευρικής σύγκρουσης περιλαμβάνει μια βαρύτερη πλατφόρμα που κινείται με υψηλότερη ταχύτητα, έτσι ώστε να προσομοιώνει καλύτερα μια πλευρική σύγκρουση στον πραγματικό κόσμο. Η πλατφόρμα ζυγίζει πλέον 1.905 κιλά, όσο περίπου το βάρος ενός σύγχρονου μεσαίου SUV και κινείται με ταχύτητα 60 χλμ/ώρα.

Η προηγούμενη δοκιμή πλευρικής πρόσκρουσης, η οποία εισήχθη το 2003, περιελάμβανε πλατφόρμα βάρους 1.497 κιλών που κινούνταν με ταχύτητα 50 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Η κινεζική Chery συζητά με την Ιταλία για εργοστάσιο

Η ιταλική κυβέρνηση βρίσκεται σε συνομιλίες με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών της πρώτης να προσελκύσει μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία, εκτός της...
Autoblog.gr