Σε κάτι λιγότερο από δύο 24ωρα η BMW θα αποκαλύψει τη νέα γενιά του X1, αλλά μόλις διέρρευσαν οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου.

1Ανανέωση

Επίσημο: Νέα BMW X1

Αυτές, παρότι δεν είναι πολύ καλής ποιότητας, μας δείχνουν ξεκάθαρα την σχεδιαστική φιλοσοφία που ακολουθεί το νέο δημοφιλές γερμανικό SUV, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά στα τέλη του έτους.

2

Το μοντέλο θα προσφέρεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης, με plug-in υβριδικές υλοποιήσεις, αλλά και με ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο, με το iX1 να αποδίδει από 180 έως 250 άλογα.

3

Κορυφαία έκδοση θα είναι η M35i που θα φορά τον 2,0-λιτρο turbo κινητήρα βενζίνης απόδοσης 306 ίππων με 450 Nm ροπής, με το μοντέλο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις χάρη στο πιο επιθετικό bodykit, αλλά και από τις τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων. Η παραγωγή της νέας X1 θα γίνεται στο εργοστάσιο της BMW στο Ρέγκενσμπουργκ της Γερμανίας.

4

Στο εσωτερικό υπάρχουν δύο μεγάλες κυρτές οθόνες, η μια με διαγώνιο 10,25 ίντσες για τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, και η δεύτερη 10,7 ιντσών για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται σε 540 λίτρα, ο οποίος με την αναδίπλωση των πλατών των πίσω καθισμάτων (σε 40/20/40) ανεβαίνει στα 1.600 λίτρα.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου, η iX1, διαθέτει 2 ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα και προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 413 – 438 χλμ ανά φόρτιση, στον κύκλο WLTP. Το μοντέλο να διαθέτει την πέμπτη γενιά του BMW eDrive που χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία κυψελών μπαταριών και την έξυπνη τεχνολογία διαχείρισης της θερμότητας, ώστε να επιτυγχάνονται σύντομοι χρόνοι φόρτισης και μεγάλη αυτονομία ακόμα και σε ακραίες θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

5

Με δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν στον εμπρός άξονα και έναν στον πίσω), των οποίων η ισχύς κατανέμεται με ακρίβεια για τη βελτιστοποίηση της πρόσφυσης και της δυναμικής απόδοσης, σε συνδυασμό με την εξαιρετικά άμεση αντίδραση της τεχνολογίας περιορισμού της ολίσθησης των τροχών, που είναι εγκατεστημένο στη μονάδα ελέγχου των κινητήρων, η BMW iX1 είναι θα εξοπλισμένη για να προσφέρει οδήγηση με αυτοπεποίθηση σε όλα τα εδάφη.