Οδηγός αποκλείστηκε από τον 24ωρο αγώνα του Le Mans μετά από πολλά ατυχήματα

Σχετικά άρθρα

Ο 62χρονος Philippe Cimadomo αποκλείστηκε από τον 24ωρο αγώνα του Le Mans που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού ενεπλάκη σε πολλαπλά ατυχήματα κατά τη διάρκεια των δοκιμών του αγώνα.

Οι αγωνοδίκες στην απόφασή τους αναφέρουν πως ο αποκλεισμός του Cimadomo πάρθηκε “για την ασφάλεια του ίδιου και των άλλων αγωνιζομένων”. Ο Cimadomo συμμετείχε με την ομάδα TDS Racing με ένα Oreca 07 Gibson πρωτότυπο στη κατηγορία LMP2 Pro/Am και είχε ένα σοβαρό τρακάρισμα κατά τη διάρκεια των τρίτων ελεύθερων δοκιμής της Πέμπτης.

Πριν από αυτό, στις δοκιμές της Τετάρτης ο Cimadomo προκάλεσε ένα ακόμη ατύχημα, ενώ παραλίγο να προκαλέσει και ένα τρίτο στο pit lane. Ο οδηγός είπε στους αγωνοδίκες πως είχε εμπειρία στο ELMS πρωτάθλημα με LMP2 αυτοκίνητα χωρίς να έχει εμπλακεί ποτέ σε ατύχημα, ενώ περιέγραψε τα ατυχήματα του στο Le Mans ως “στιγμιαία λάθη”.

Επιπλέον, δήλωσε ότι ένιωθε ότι είχε αποκτήσει εμπειρία κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών και ένιωθε πιο σίγουρος για την ικανότητά του να αγωνιστεί. Ωστόσο, οι αγωνοδίκες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα μοτίβο που δεν μπορεί να αγνοηθεί αυτή τη στιγμή.

Την θέση του Cimadomo στην TDS Racing την πήρε ο Nyck de Vries, ο πρωταθλητής της Formula E, ο οποίος βρισκόταν στο Le Mans ως εφεδρικός οδηγός της Toyota. O Nyck de Vries θα οδηγήσει το Oreca 07 Gibson της TDS Racing μαζί με τους Tijmen Van der Helm και Mathias Beche.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...