Τις προηγούμενες ημέρες διοργανώθηκε η φετινή σύνοδος κορυφής των G7, των επτά μεγάλων δυτικών οικονομικών δυνάμεων (HΠΑ, Καναδάς, Μεγάλη Βρετανία, Ιαπωνία, Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία). Η τριήμερη συνάντηση έλαβε χώρα στο κάστρο Elmau στη Βαυαρία και ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, οι προμήθειες καυσίμων καθώς και η ενεργειακή μετάβαση.

Η Ιαπωνία άσκησε πίεση ώστε να μην συμπεριλαμβάνεται στη τελική ανακοίνωση κάποιος στόχος για οχήματα μηδενικών εκπομπών ρύπων και το κατάφερε. Στην ανακοίνωση των G7 δεν υπάρχει ξεκάθαρη δέσμευση των 7 αυτών χωρών να στραφούν στην ηλεκτρική κινητικότητα μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα, ούτε να θέσουν στόχους και να προχωρήσουν σε δεσμευτικές υποχρεώσεις.

1

Οι ηγέτες των χωρών της G7 δεσμεύτηκαν μόνο να ενθαρρύνουν την υιοθέτηση ηλεκτρικών οχημάτων, χωρίς ωστόσο να ορίσουν συγκεκριμένους στόχους. Επιπλέον επιβεβαίωσαν την “μακροπρόθεσμη ώθηση προς τα εναλλακτικά καύσιμα για τις μεταφορές”, λέγοντας πως δεσμεύονται σε έναν οδικό τομέα απαλλαγμένο από άνθρακα έως το 2030, ενώ ελπίζουν στη σημαντική αύξηση της ανάπτυξης και των πωλήσεων οχημάτων με μηδενικές εκπομπές κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας.

Αναφορές θέλουν την Toyota να άσκησε πιέσεις στην Ιαπωνική κυβέρνηση ώστε αυτή να καταστήσει σαφές πως υποστηρίζει τα υβριδικά οχήματα όσο και τα ηλεκτρικά. Τόσο το λόμπι της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας όσο και η Toyota λένε ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν πρέπει να περιορίζονται σε συγκεκριμένες τεχνολογίες και ότι χρειάζεται να διατηρήσουν μια σειρά επιλογών για την επίτευξη του στόχου της ουδετερότητας ως προς τον άνθρακα μέχρι το 2050.

2Διάβασε ακόμη

Αφεντικό Toyota: Δεν πρέπει να απαγορευτούν τα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο με βάση τις πωλήσεις, έχει δηλώσει ότι τα ορυκτά καύσιμα και όχι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι το πρόβλημα. Εκτός από τα υβριδικά που τα έκανε δημοφιλή πριν από δύο και πλέον δεκαετίες με το Prius, υπερασπίζεται επίσης την τεχνολογία υδρογόνου, αν και αυτή δεν έχει μέχρι στιγμής επικρατήσει με τον τρόπο που έχουν επικρατήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η πίεση από το Τόκιο, ασκήθηκε καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει τον έλεγχο των πράσινων επενδυτών, οι οποίοι πιστεύουν πως η Ιαπωνία έχει αργήσει να υιοθετήσει τα οχήματα μηδενικών εκπομπών και έχει ασκήσει πιέσεις κατά των κανονισμών που θα ενθάρρυναν την ταχύτερη μετάβαση σε αυτή την τεχνολογία.