Στο σφυρί τρία μοναδικά πρωτότυπα δοκιμών της LaFerrari

Σχετικά άρθρα

Κάποιος λάτρης της Ferrari και σοβαρός συλλέκτης έχει μια μοναδική ευκαιρία να προσθέσει στο πολυτελές γκαράζ του την εξέλιξη της LaFerrari. Πιο συγκεκριμένα, στην δημοπρασία του οίκου Mecum που θα γίνει στο Monterey της Καλιφόρνια από 18 έως 20 Αυγούστου θα βγουν στο σφυρί τρία μοναδικά πρωτότυπα δοκιμών της Ferrari LaFerrari.

Η LaFerrari ήταν ένα εξαιρετικά σημαντικό τεχνολογικό ορόσημο στην ιστορία της αυτοκίνησης, κάτι που κέρδισε μέσα από μια μακρά περίοδο εξέλιξης, η οποία αποτελείτο από τρία διαφορετικά πρωτότυπα. Κάθε ένα από αυτήν την τριάδα αντιπροσωπεύει ένα διαφορετικό στάδιο στη διαδικασία ανάπτυξης, με το πρώτο στάδιο να ήταν το First-Phase Emissions Development Car (Αυτοκίνητο Ανάπτυξης Εκπομπών Πρώτης Φάσης).

Η εσωτερική του ονομασία στη Ferrari ήταν F150 Muletto M4, με το “μουλάρι” να βασίζεται στην 458, αλλά το αλουμινένιο πλαίσιο της τελευταίας είχε τροποποιηθεί για να φιλοξενήσει το πρωτότυπο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης της LaFerrari, παρότι η τελευταία βασιζόταν σε ένα carbon πλαίσιο.

Η F150 Muletto M4 χρησιμοποιήθηκε το 2011 και το 2012, για να δοκιμάσει η Ferrari τα μηχανικά μέρη και να διασφαλίσει ότι το σύστημα μετάδοσης κίνησης θα μπορούσε να πληροί όλες τις παραμέτρους εκπομπών ρύπων.

Ακολούθησε το Second-Phase Mechanical Development Car (Αυτοκίνητο Μηχανικής Ανάπτυξης Δεύτερης Φάσης), που φαίνεται αρκετά διαφορετικό, καθώς διαθέτει μακρύτερο πίσω μέρος. Το εν λόγω μουλάρι βασιζόταν σε μια carbon πλατφόρμα προπαραγωγής, με το συγκεκριμένο να αυτοκίνητο διαθέτει εξαρτήματα αμαξώματος και εσωτερικού που δεν βρήκαν θέση σε καμία άλλη Ferrari. Συνολικά έχει διανύσει 36.068 χλμ., πιθανώς περισσότερα από όσα θα δούμε ποτέ σε μια LaFerrari.

Τέλος, το Third-Phase Pre-Series Illustrator είναι οπτικά πανομοιότυπο με την έκδοση παραγωγής της LaFerrari. Ωστόσο, σε αντίθεση με το αυτοκίνητο που αγόρασαν οι τυχεροί πελάτες της ιταλικής εταιρίας, το τρίτο αυτοκίνητο διαθέτει μοναδικά πρωτότυπα ανταλλακτικά και ένα μικρό σήμα στο τιμόνι που γράφει F150, η εσωτερική ονομασία της LaFerrari.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...

Ferrari: Δημιουργία ερευνητικού κέντρου για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Ferrari εγκαινίασε ένα νέο ερευνητικό κέντρο ηλεκτροχημείας στο Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, καθώς ετοιμάζεται να παράγει το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό supercar μέχρι τα τέλη...