H EE δίνει επιπλέον χρόνο σε κατασκευαστές σπορ αυτοκινήτων για συμμόρφωση ρύπων

Σχετικά άρθρα

Κατασκευαστές πολυτελών και σπορ αυτοκινήτων χαμηλού όγκου, όπως η Ferrari, η Aston Martin και η McLaren, μπορούν να νιώθουν λίγο πιο άνετα από αυτή την εβδομάδα, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε να δώσει μια ειδική εξαίρεση από στόχους εκπομπών CO2.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε άδεια σε εταιρίες με ετήσια παραγωγή μικρότερη των 10.000 αυτοκινήτων να εκπέμπουν -επί του παρόντος- πολύ περισσότερο CO2 από τις συμβατικές εταιρίες. Με τη σειρά τους, οι εν λόγω αυτοκινητοβιομηχανίες θα πρέπει να προτείνουν τον δικό τους στόχο μείωσης των εκπομπών, αν και αυτό υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μέχρι σήμερα, για τις περισσότερες εταιρείες σπορ αυτοκινήτων, αυτή η συμφωνία επρόκειτο να λήξει το 2029 και μόνο οι αυτοκινητοβιομηχανίες που ταξινομούν λιγότερα από 1.000 νέα αυτοκίνητα ετησίως θα έχουν ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης το 2030. Ωστόσο, η ΕΕ συμφώνησε να δώσει “αέρα” επιπλέον έξι χρόνια, έως το τέλος του 2035, για την εκμηδενισμό των εκπομπών ρύπων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...