Επίσημο: Νέο VW Amarok με έως 302 άλογα

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen αποκάλυψε σήμερα την δεύτερη γενιά του Amarok, οι πωλήσεις του οποίου θα ξεκινήσουν προς τα τέλη του 2022. Το μοντέλο βασίζεται στη T6 πλατφόρμα του νέου Ford Ranger και διατίθεται σε πέντε εκδόσεις εξοπλισμού, τις Amarok, Life, Style, PanAmericana (offroad χαρακτήρας) και Aventura (εντός δρόμου χαρακτήρας).

Το Amarok αναπτύχθηκε από ομάδες της γερμανικής εταιρίας στην Αυστραλία και την Ευρώπη, με την παραγωγή του premium pick-up να γίνεται στο εργοστάσιο της Ford στη Νότια Αφρική, καθώς και στην πόλη Pacheco της Αργεντινής.

Το μήκος του μεγαλώνει κατά 10 εκατοστά και φτάνει τα 5,35 μέτρα, ενώ είναι και φαρδύτερο από τη τρέχουσα γενιά, προσφέροντας μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους. Το μεταξόνιο έχει αυξηθεί κατά 17,3 εκατοστά, αγγίζοντας πλέον τα 3,27 μέτρα.

Το πλάτος του έχει μειωθεί κατά 3,4 εκατοστά και ανέρχεται στα 1,91 μέτρα και το ύψος στα αυξήθηκε κατά 1 εκατοστό και ανέρχεται στα 1,888 μέτρα, με το ωφέλιμο φορτίο να αγγίζει τα 1.160 κιλά ενώ πλέον το μέγιστο φορτίο ρυμούλκησης φτάνει τους 3,5 τόνους. Επιπλέον η οροφή αντέχει έως 350 κιλά βάρους, κάτι που επιτρέπει στην εταιρία να προσφέρει μια προαιρετική σκηνή οροφής για 4 άτομα.

Ανάλογα με την παραλλαγή κινητήρα/κιβωτίου ταχυτήτων και την αγορά διατίθεται ένας βενζινοκινητήρας και και τέσσερις διαφορετικοί πετρελαιοκινητήρες, κατ’ επιλογή με πισωκίνηση, επιλεκτική ή μόνιμη τετρακίνηση. Ο 2,0-λιτρος diesel κινητήρας αποδίδει 150 και 170 άλογα με 405 Nm ροπής, με την bi-turbo έκδοση του να παράγει 209 άλογα με 500 Nm ροπής.

Ο 3,0-λιτρος diesel V6 κινητήρα παράγει 241 άλογα με 600 Nm ροπής, με τον μοναδικό κινητήρα βενζίνης, τον 2,3-λίτρων EcoBoost της Ford να παράγει 302 άλογα με 452 Nm ροπής. Το 10τάχυτο αυτόματο κιβώτιο θα είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις που παράγουν περισσότερα από 209 άλογα, με τους υπόλοιπους να συνδυάζονται είτε με 5-τάχυτο ή 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, είτε με αυτόματο 6 ή 8 σχέσεων.

H τρίτη γενιά του Amarok διαθέτει περισσότερα από 30 συστήματα υποβοήθησης οδηγού, από τα οποία πάνω από 20 είναι εντελώς νέα στο μοντέλο. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο τόσο ως μονοκάμπινο (SingleCab) όσο και ως διπλοκάμπινο (DoubleCab) και θα φέρει LED προβολείς (Matrix LED IQ.Light στον πρόσθετο εξοπλισμό), με τις ζάντες του να είναι διαστάσεων από 17″ έως 21″.

Όπως και στο προηγούμενο μοντέλο, το νέο Amarok παρέχει στην επιφάνεια φόρτωσης ανάμεσα στους θόλους επαρκή χώρο για την εγκάρσια φόρτωση μιας ευρωπαλέτας που μπορεί εκεί να προσδένεται με ανθεκτικούς κρίκους. Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 8″, μεγάλη οθόνη αφής (10,1″ ή 12″), προηγμένο ηχοσύστημα και άλλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...