Η Jeep παρουσίασε τα Recon, Wagoneer S και Avenger

Σχετικά άρθρα

Η Jeep έκανε γνωστό πως έως 2030 θα προσφέρει μονάχα ηλεκτρικά μοντέλα στην Ευρώπη, ενώ το 50% των νέων αυτοκινήτων της στις ΗΠΑ θα είναι ηλεκτρικά. Γι’αυτό και μέχρι το 2025 θα παρουσιάσει 4 νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την εταιρία να παρουσιάζει σήμερα τρία ηλεκτρικά μοντέλα, τα Recon, Wagoneer S και Avenger που θα είναι διαθέσιμα και στην Ευρώπη.

Recon

Το Recon θα μπορούσε κανείς να πει πως είναι η ηλεκτρική έκδοση του Wrangler, έχοντας αφαιρούμενες πόρτες και σημαντικές ικανότητες εκτός δρόμου αφού θα φέρει Selec-Terrain (ενεργό σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης), e-locker (σύστημα κλειδώματος των αξόνων κίνησης), προστατευτικές ποδιές αμαξώματος
γάντζοι ρυμούλκησης και off-road ελαστικά.

Βασίζεται στην STLA πλατφόρμα και θα βγει στην αγορά το 2024. Η παραγωγή του θα γίνεται στις ΗΠΑ.

Wagoneer S

Το Wagoneer S μοιάζει περισσότερο με το Jeep Grand Cherokee Trackhawk και τα 0-100 χλμ/ώρα θα είναι σε θέση να τα κάνει σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, έχοντας αυτονομία έως και 644 χλμ ανά φόρτιση και απόδοση έως 600 ίππων.

Το Wagoneer S χρησιμοποιεί επίσης την πλατφόρμα STLA Large, με την Jeep να υπόσχεται άνετο εσωτερικό. Θα κατασκευαστεί επίσης στις ΗΠΑ και θα βγει στην αγορά το 2024.

Avenger

Το Avenger είναι ένα το μικρό μοντέλο της Jeep που περιμέναμε εδώ και χρόνια. Σχεδιασμένο για την ευρωπαϊκή αγορά, θα πωλείται επίσης στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα και θα βρίσκεται κάτω από το Renegade στη γκάμα της Jeep.

Το μοντέλο θα έχει αυτονομία έως 400 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο και θα βγει στην αγορά από τις αρχές του 2023.

Το μοντέλο θα βασίζεται στην eCMP πλατφόρμα της PSA, την ίδια που χρησιμοποιούν τα Peugeot e-2008/e-208, Opel Corsa-e/Mokka-e, Citroen e-C4 και η παραγωγή του θα γίνεται στη Πολωνία. Αντίστοιχα μοντέλα θα βγάλουν τόσο η Alfa Romeo, το Brennero, όσο και η Fiat.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 12.221 Jeep Cherokee

Η Jeep προχωρά στην ανάκληση 12.221 Cherokee στις ΗΠΑ, παραγωγής μεταξύ 21 Φεβρουαρίου 2022 και 6 Ιουνίου 2022, επειδή το ελατήριο στον μηχανισμό του...

Ανάκληση για 38.164 Chrysler, Jeep και Ram

Η Stellantis προχωρά στην ανάκληση 38.164 αυτοκινήτων της Chrysler, Jeep και Ram στις ΗΠΑ επειδή ενδέχεται η μονάδα ελέγχου της κολόνας τιμονιού να έχει...

Ο Luka Doncic έχει αυτό θηριώδες Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6×6

Το αστέρι των Ντάλας Μάβερικς, ο 25-χρονος Σλοβένος Luka Doncic, χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του αυτό το Jeep Gladiator Apocalypse Hellfire 6x6. https://youtu.be/GfoOyCn01hw Η εμφάνισή του...