Στο σφυρί ένας ολοκαίνουριος V12 κινητήρας από μια Ferrari Enzo

Σχετικά άρθρα

Στην δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s, που θα γίνει στο Μαϊάμι στις 10 Δεκεμβρίου, θα βγει προς πώληση ο Tipo F140 κινητήρας που κινούσε την Enzo. Πρόκειται για crate κινητήρα, που δεν τοποθετήθηκε ποτέ σε κάποιο αυτοκίνητο, και είναι μέσα στο κουτί του όπως βγήκε από το εργοστάσιο της Ferrari.

Ο κινητήρας είναι πλήρης και λειτουργικός και όπως γνωρίζεις πρόκειται για έναν 6,0-λίτρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα, απόδοσης 660 άλογα στις 7.800 σ.α.λ. και 657 Nm ροπής στις 5.500 σ.α.λ., ενώ το όριο περιστροφής του είναι στις 8.200 σ.α.λ.

Ο οίκος εκτιμά ότι ο κινητήρας θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ 195.000 και 290.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχει επιθυμητή τιμή πώλησης. Αν είχες τα χρήματα να τον αγοράζεις, πάνω σε τι αυτοκίνητο θα ήθελες να τον τοποθετήσεις. Το ξέρω πως η φαντασία σου καλπάζει, οπότε μπορείς να με εκπλήξεις!

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...