Ο CEO της Volkswagen Thomas Schafer είπε πως θα υπάρξει 9η γενιά του Golf, αλλά το μέλλον του Polo είναι αβέβαιο εξαιτίας του Euro 7. Ο Schafer είπε συγκεκριμένα:

Δεν θα αφήναμε το όνομα Golf, σε καμία περίπτωση. Έχουμε εμβληματικές επωνυμίες, τις Golf και GTI. Θα ήταν τρελό να τα αφήσουμε να πεθάνουν και να ξεφύγουν.

Πρόσθεσε πως η επόμενη γενιά του Golf θα είναι ηλεκτρική και θα είναι μικρότερη σε διαστάσεις από το ID.3 και είναι πιθανό το Golf να μετονομαστεί σε ID Golf, με τον CEO της γερμανικής εταιρίας να λέει πως το ID.3 και το Golf δεν αλληλοκαλύπτονται, μιας και η VW υποστηρίζει ότι το ID.3 είναι ο διάδοχος του Golf Plus.

Σε ότι αφορά το Polo o Schafer είπε πως εξαιτίας του Euro 7, απαιτείται πρόσθετος εξοπλισμός που θα αυξήσει την τιμή του κατά 3.000 με 5.000 ευρώ και έτσι το αυτοκίνητο θα γίνει ασύμφωρο και μη οικονομικά βιώσιμο.

Το αφεντικό της γερμανικής εταιρίας συνέχισε λέγοντας πως πλησιάζει το τέλος των αυτοκινήτων με τιμή τα 10.000 ευρώ στην Ευρώπη, επειδή η συμμόρφωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης με την αυστηρότερη νομοθεσία σχετικά με τις εκπομπές ρύπων (Euro 7) θα αυξήσει το κόστος ανάπτυξης τους.