Η Williams ανακοίνωσε επίσημα ότι ο Logan Sargeant θα είναι ο έτερος οδηγός της για το 2023, αφού κατάφερε και πήρε την Superlicence του.

Ο 21χρονος θα γίνει ο πρώτος Αμερικανός που θα αγωνιστεί στην F1 από τότε που ο Alexander Rossi συμμετείχε σε πέντε GP στο τέλος της σεζόν του 2015 και ο πρώτος Αμερικανός οδηγός πλήρους απασχόλησης στο grid μετά τον Scott Speed ​​το 2007.

Ο Sargeant τερμάτισε τέταρτος στη φετινή κατάταξη της F2 και ήταν μέρος του προγράμματος νέων οδηγών της Williams για κάτι περισσότερο από ένα χρόνο. Συμμετείχε σε τέσσερα FP1 με την ομάδα φέτος.

Είναι τεράστια η τιμή και ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα που μου δίνεται αυτή η ευκαιρία να αγωνιστώ στη Formula 1 με τη Williams Racing. Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε κάθε άτομο της Williams Racing και της Dorilton Motor Sports για την υποστήριξη που μου έδωσαν από την ημέρα που μπήκα για πρώτη φορά στην ομάδα στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών του 2021.

Το να είμαι μέλος της Williams Driver Academy τον περασμένο χρόνο μου έδωσε μια σημαντική πλατφόρμα για να εξελιχθώ ως οδηγός και να με προετοιμάσει για αυτό το επόμενο κεφάλαιο. Είμαι έτοιμος και ενθουσιασμένος να είμαι μέρος αυτού του ταξιδιού καθώς η ομάδα θέλει προχωρήσει στο grid,

δήλωσε ο Sargeant που θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως επίσημος οδηγός της Williams F1 στις δοκιμές στη Yas Marina την Τρίτη, οδηγώντας την FW44. Ο Sargeant θα βρεθεί δίπλα στον Alex Albon.