Η Toyota ανακαλεί 17.783 Avensis στην Ελλάδα, παραγωγής από τον Αύγουστο 2002 έως τον Απρίλιο 2006, επειδή διαθέτουν τους προβληματικούς αερόσακους οδηγού της Takata. Για τον ίδιο λόγο η ιαπωνική εταιρία ανακαλεί 473.066 Avensis σε όλο τον κόσμο.

Τα εμπλεκόμενα οχήματα είναι εξοπλισμένα με αερόσακο οδηγού με πυροκροτητή διπλού σταδίου. Με την πάροδο του χρόνου, υπάρχει η πιθανότητα να μειωθεί η πυκνότητα του προωθητικού υλικού στον πυροκροτητή, ως αποτέλεσμα της έκθεσης του οχήματος σε εναλλασσόμενες συνθήκες υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας.

Εάν συμβεί αυτό, ο πυροκροτητής ενδέχεται να διαρραγεί στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο αερόσακος του οδηγού, γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει τη διέλευση μεταλλικών θραυσμάτων μέσα από τον αερόσακο και στο εσωτερικό του οχήματος με μεγάλη ταχύτητα, προκαλώντας τραυματισμό στους επιβαίνοντες του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος στην Ελλάδα, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota, προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση του αερόσακου οδηγού, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την ΤΟΥΟΤΑ Ελλάς – Τμήμα Επικοινωνίας Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).