Η Ford φαίνεται ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των δύο κορυφαίων μηχανοκίνητων αθλημάτων του κόσμου, καθώς -μετά την σημερινή της ανακοίνωση για την επιστροφή στη Formula 1, ως προμηθευτής κινητήρων από το 2026- η Μπλε Οβάλ εταιρία δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στο πρόγραμμά της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα rally (WRC).

Η Ford είναι μία από τις τρεις μάρκες, μαζί με την Toyota και τη Hyundai, που εκπροσωπούνται επί του παρόντος στην κορυφαία κατηγορία του WRC, μέσω της μακροχρόνιας συνεργασίας της με τη βρετανική M-Sport. Η Ford ανανέωσε τη δέσμευσή της στο WRC, συμφωνώντας να βοηθήσει την M-Sport να αναπτύξει το ολοκαίνουργιο αγωνιστικό Puma Rally1, που έχει σχεδιαστεί με βάσει τους κανονισμούς του πρωταθλήματος και παρουσιάστηκαν πέρυσι.

Μιλώντας μετά την ανακοίνωση της επιστροφής της Ford στην F1 ως προμηθευτή κινητήρων της Red Bull Racing, ο επικεφαλής της Ford, Mark Rushbrook είπε ότι η κίνηση αυτή δεν θα επηρεάσει την τρέχουσα εμπλοκή της στο WRC, καθώς και στα άλλα πρωταθλήματα, όπως το NASCAR, τα Supercars και τα sportscar.

Συμπωματικά, η M-Sport υποστηρίζεται επί του παρόντος από τον γίγαντα των ενεργειακών ποτών, τη Red Bull, με τον Rushbrook να δηλώνει για τη μελλοντική συμμετοχή της Ford στο WRC:

Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι τα πλάνα μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό είναι με βάση αυτό, αυτή [η επιστροφή στην F1] ήταν μια ανεξάρτητη απόφαση. Είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στον μηχανοκίνητο αθλητισμό παγκοσμίως.

Έχουμε αλλάξει τη στρατηγική μας όσον αφορά την εστίαση στη Mustang σε όλα τα διαφορετικά επίπεδα αγώνων σε όλο τον κόσμο και σε αγώνες rally με τα Bronco, Ranger, και συμπεριλαμβάνουμε το Puma Rally1 και τη πλήρης πυραμίδα των Fiesta, κάτω από αυτό ως μέρος της στρατηγικής μας για τους αγώνες rally.

Και τώρα η Formula 1, που μας δίνει ίσως την μεγαλύτερη προβολή παγκοσμίως από όλα αυτά, και ακόμη περισσότερη ηλεκτροκίνηση, που είναι πλέον ο τέταρτος πυλώνας. Έχουμε αυτούς τους τέσσερις πυλώνες ως μέρος του σχεδίου μας για τον κύκλο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και δεν έχουμε πρόθεση να αλλάξουμε κανένα από τα τρέχοντα προγράμματα που έχουμε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το WRC αναμένεται να αποκαλύψει τους ανανεωμένους κανονισμούς του Rally1, οι οποίοι θα τεθούν σε εφαρμογή από το 2025 και μετά, μέσα στους επόμενους δύο μήνες.