Πρωτότυπο ηλεκτρικό Volkswagen Golf τον Μάρτιο

Σχετικά άρθρα

Η Volkswagen έχει κάνει γνωστό πως το επόμενο Golf και Golf GTI θα είναι ηλεκτρικά και τον επόμενο μήνα η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει το πρωτότυπο της επόμενης γενιάς του Golf, ενώ τον Μάιο θα παρουσιαστεί η GTI έκδοση του πρωτότυπου.

Και τα δύο θα είναι ηλεκτρικά, με την έκδοση παραγωγής του πρωτότυπου να κυκλοφορεί το 2025. Αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα ονομαστεί ID.Golf και θα αποτελεί πρακτικά το μοντέλο που μέχρι τώρα ήταν γνωστό ως ID.2.

Το ηλεκτρικό Golf θα έχει μήκος περίπου 4,25 μέτρα, όντας οριακά μικρότερο από το τωρινό Golf (4,284 μέτρα) και σχεδόν ίδιο με το ID.3 (4,262 μέτρα). Θα βασίζεται στην ανανεωμένη πλατφόρμα MEB+ και θα διαθέτει μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου. Θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν και με δύο ηλεκτροκινητήρες, με τη μπαταρία να υποστηρίζει ταχυφορτιστή έως 200 kW. Το βάρος του αναμένεται μεταξύ 1.600 και 1.700 κιλών.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο Martorell της Seat κοντά στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, μαζί με το Cupra UrbanRebel και ένα άλλο παρόμοιου μεγέθους ηλεκτρικό της Skoda. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παράγει περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά οχήματα του VW Group ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Την Δευτέρα 29 Απριλίου η παρουσίαση των ανανεωμένων Cupra Formentor και Leon

Τις ανανεωμένες εκδόσεις των Formentor και Leon θα παρουσιάσει Cupra την Δευτέρα 29 Απριλίου, με τα αυτοκίνητα να υιοθετούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα της...