12 χώρες της Ε.Ε κατά του Euro 7 και της απαγόρευσης πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Σχετικά άρθρα

Οι υπουργοί Μεταφορών 12 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα συναντηθούν την Δευτέρα 13 Μαρτίου, προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους για το πρότυπο Euro 7, που θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2025, αλλά και για την απαγόρευση πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035.

Στη συνάντηση, που την διοργανώνει ο Τσέχος υπουργός Μεταφορών, Martin Kupka, θα δώσουν το παρόν οι υπουργοί Μεταφορών της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Πορτογαλίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Σλοβενίας και της Φινλανδίας.

Οι παραπάνω χώρες έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους πως το πρότυπο εκπομπών Euro 7 δεν είναι ρεαλιστικό, ενώ παράλληλα αμφισβητούν τα περιβαλλοντικά του οφέλη.

Την Δευτέρα 13 Μαρτίου θα συναντηθώ στο Στρασβούργο με τους υπουργούς Μεταφορών των χωρών που έχουν και αυτοί επιφυλάξεις για το προτεινόμενο πρότυπο εκπομπών Euro 7. Θα συζητήσουμε τα βασικά σημεία της κοινής θέσης που θα έχουμε στις διαπραγματεύσεις για την αλλαγή του προτύπου.

Εκτός από το Euro 7, θα ασχοληθούμε επίσης με τη συμφωνία για τον περιορισμό της πώλησης νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά το 2035 και άλλες νομοθετικές προτάσεις στον τομέα της μείωσης των εκπομπών στον τομέα των μεταφορών,

ανέφερε ο Kupka με tweet του.

Τον περασμένο μήνα ο CEO της Stellantis χαρακτήρισε το Euro 7 ως “άχρηστο και αντιπαραγωγικό”, λέγοντας πως τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη βιομηχανία, η οποία εξακολουθεί να αγωνίζεται να παράγει προσιτά μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να αντικαταστήσει τους προκατόχους τους με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Η Γερμανία και η Ιταλία κατάφεραν να αμφισβητήσουν το σχέδιο της Ε.Ε για απαγόρευση των πωλήσεων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικών καύσης στην Ε.Ε από το 2035, αμφισβήτηση που οδήγησε στην επ’ αόριστον αναβολή της σχετικής ψήφισης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...