Stellantis: Άχρηστο το πρότυπο Euro 7

Σχετικά άρθρα


Για ακόμη μια φορά ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stellantis, Carlos Tavares, δήλωσε πως το Euro 7 είναι περιττό, χαρακτηρίζοντας το μάλιστα ως “άχρηστο και αντιπαραγωγικό”, λέγοντας πως τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη βιομηχανία, η οποία εξακολουθεί να αγωνίζεται να παράγει προσιτά μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα για να αντικαταστήσει τους προκατόχους τους με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Το πρότυπο Euro 7 θα τεθεί σε ισχύ τον Ιούλιο του 2025 και οι αυτοκινητοβιομηχανίες λένε πως τα δύο χρόνια που απομένουν μέχρι τότε δεν είναι αρκετός χρόνος για να αναπτύξουν νέους κινητήρες που θα πληρούν τα αυστηρότερα πρότυπα.

Ο Tavares μεταξύ άλλων είπε:

Το Euro 7 δεν είναι χρήσιμο, είναι δαπανηρό, δεν φέρνει οφέλη στους πελάτες, δεν φέρνει περιβαλλοντικό όφελος. Το κομμάτι των κανονισμών για τους κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι κάτι που δεν έχει λογική.

Ο Carlos Tavares εκφράζει τις ανησυχίες τους σχετικά με τις ρυθμιστικές αρχές που πιέζουν τις εταιρείες αυτοκινήτων να πωλούν μόνο αυτοκίνητα με μπαταρίες πολύ γρήγορα, συμπληρώνοντας πως μια πιθανή έλλειψη πρώτων υλών που απαιτούνται για την παραγωγή αρκετών ηλεκτρικών οχημάτων από τις μπαταρίες θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον κλάδο, τονίζοντας:

Δεν ξέρω αν οι άνθρωποι θα προσαρμοστούν σε έναν νέο τρόπο ζωής τόσο γρήγορα όσο οι εταιρείες αυτοκινήτων έχουν προσαρμοστεί σε μια νέα τεχνολογία.

Το αφεντικό της Stellantis είχε πει τον περασμένο Οκτώβριο:

Από τη σκοπιά του κλάδου, δεν χρειαζόμαστε το Euro 7, καθώς αντλεί πόρους που θα έπρεπε να δαπανήσουμε για την ηλεκτροκίνηση. Το να ξοδεύεις χρήματα για να αναπτύξεις νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης που θα πληρούν τα πρότυπα του Euro 7, τα οποία θα εφαρμοστούν το 2028 δεν έχει νόημα. Γιατί να χρησιμοποιείς σπάνιους πόρους σε κάτι για σύντομο χρονικό διάστημα; Η βιομηχανία δεν το χρειάζεται και είναι αντιπαραγωγικό.

Έχει ήδη αναβληθεί πολλές φορές, καθώς φτάνουμε στα όρια. Φτάνεις στα φυσικά όρια. Δεν πρέπει να προσπαθήσεις να τα ξεπεράσεις. Δεν θα τολμούσες να το κάνεις σε αυτόν τον κόσμο, καθώς θα διακινδύνευες με τους κανονισμούς. Πρέπει να συμμορφωθείς παντού, και αυτό σε ωθεί πέρα ​​από τη φυσική. Όταν προχωράς πέρα ​​από τη φυσική, άστα. Είναι αντιπαραγωγικό. Δεν έχει νόημα, γι’ αυτό και αναβάλλεται. Είμαστε έτοιμοι για τα ηλεκτρικά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...