Η Alpine 10πλασίασε την αξία της, μέσω της F1

Σχετικά άρθρα

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Automotive News Ευρώπης, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi, δήλωσε ότι η αξία της Alpine έχει αυξηθεί από τα 50 εκατομμύρια ευρώ στα 500 εκατ. ευρώ, χάρη -εν μέρει- στη συμμετοχή της εταιρίας στην Formula 1.

Παρότι σήμερα η γαλλική εταιρία σπορ αυτοκινήτων έχει γκάμα της μόνο ένα μοντέλο, το A110, αυτό θα αλλάξει τα επόμενα πέντε χρόνια καθώς έχει προγραμματίσει να βγάλει στην αγορά πέντε νέα μοντέλα.

Πρώτο εξ αυτών θα είναι το A290 το 2024, για να ακολουθήσει ένα συμπαγές crossover το 2025, ενώ ο ηλεκτρικός αντικαταστάτης του A110 είχε προγραμματιστεί για το 2026, και -σύμφωνα με τον Rossi- στο τέλος του μήνα θα μάθουμε μερικά νέα για το ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο της Alpine.

Επιπλέον, η γαλλική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει δύο μεγαλύτερα SUV μοντέλα το 2027 και το 2028, καθώς έχει βλέψεις να εισέλθει στην αμερικανική αγορά.

Η Alpine σχεδιάζει να αυξήσει τα έσοδα κατά 40% ετησίως κατά μέσο όρο από το 2023 έως το 2030, με ενδιάμεσους στόχους τα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ το χρόνο μέχρι το 2026 και τα 8 δισ. ευρώ το 2030. Συνεχίζοντας, η μάρκα έχει θέσει ως στόχο να μην είναι ζημιογόνα το 2026, και να φτάσει σε λειτουργικό περιθώριο άνω του 10% μέχρι το 2030.

Ερωτηθείς για τους μελλοντικούς στόχους πωλήσεων, ο Rossi δήλωσε ότι θα ήταν “καταστροφή” αν η μάρκα δεν ξεπεράσει τις 100.000 πωλήσεις ετησίως μέχρι το 2030, όταν θα έχει πέντε μοντέλα στη γκάμα της. Ο CEO τόνισε ότι η Alpine θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους αγώνες για να αυξήσει την προβολή της, προσθέτοντας:

Έχει αυξηθεί η επιρροή μας μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θα τρέχουμε την Κυριακή και θα πουλάμε τη Δευτέρα.

Χαρακτηριστικό είναι το στατιστικό που ανέφερε ο Rossi, όπου η νίκη της Alpine στην Ουγγαρία το 2021 οδήγησε σε 400% αύξηση των επισκέψεων στο site της την επόμενη ημέρα, λέγοντας:

Η Formula 1 έχει ένα δισεκατομμύριο θεατές και υπάρχουν μόνο 10 ομάδες. Δεν μπορεί να τους ξεφύγει το γεγονός ότι η Alpine είναι εκεί.

Τέλος, ο Rossi επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία της Alpine με τη Lotus έχει σταματήσει.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...