Με 1.850+ άλογα το Zenvo Aurora

Σχετικά άρθρα

Η Zenvo Automotive αποκάλυψε σήμερα πως το νέο της hypercar, το Aurora θα εξοπλίζεται με έναν ολοκαίνουργιο V12 κινητήρα 6.600 κ.εκ που θα τον κατασκευάσει η Mahle Powertrain. Ο κινητήρας θα διαθέτει τέσσερα turbo και θα παράγει τουλάχιστον 1.250 άλογα στις 8.000 σ.α.λ, με όριο περιστροφής της 9.800 σ.α.λ.

Η εταιρία τονίζει πως θα είναι ο ισχυρότερος V12 κινητήρας για αυτοκίνητο δρόμου στον κόσμο και θα παράγει επικό ήχο και θα συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρες που θα προσθέτουν 600 άλογα, με το σύνολο να παράγει περισσότερα από 1.850 άλογα.

Ο κινητήρας θα κάνει χρήση της τεχνολογίας Jet Ignition, θα είναι κατασκευασμένος εξ’ολοκλήρου από αλουμίνιο. Θα πληροί τις νομοθετικές απαιτήσεις εκπομπών ρύπων τόσο για τις αγορές των ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, ενώ θα είναι συμβατός και με συνθετικά καύσιμα.

Το Aurora θα παρουσιαστεί στο Pebble Beach, στις 18 Αυγούστου, θα φέρει αρθρωτό πλαίσιο με το monocoque και τα υποπλαίσια να είναι κατασκευασμένα από carbon.

Θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με την Tur να είναι εστιασμένη για χρήση στο δρόμο, με grand-touring εμπειρία οδήγησης και περιορισμένη τελική ταχύτητα άνω των 400 χλμ/ώρα. Από την άλλη, η έκδοση Agil θα διαθέτει πιο επιθετικό αεροδυναμικό σώμα, σχεδιασμένο για μέγιστη ικανότητα μέσα στην πίστα.

Η Zenvo αναφέρει ότι το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της είναι το αυτοκίνητο να παραμένει διασκεδαστικό στην οδήγηση και όχι να κυνηγά τα νούμερα. Για τον ίδιο λόγο, το νέο hypercar δεν θα ενταχθεί στο κλαμπ των 300 μιλίων/ώρα (483 χλμ/ώρα), ούτε θα κυνηγήσει τα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.

Το επερχόμενο hypercar θα φέρει ένα σχέδιο από λευκό χαρτί, θα βασίζεται σε ένα νέο αρθρωτό carbon πλαίσιο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και από μελλοντικά μοντέλα και θα μπορεί να υιοθετήσει αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο. Μηχανικά το νέο υβριδικό twin-turbo V12 σύνολο θα συνδυάζεται με ένα -επίσης- νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με όλα τα μέρη να έχουν αναπτυχθεί in-house από την ίδια την εταιρία.

Υπεύθυνος για τον σχεδιασμό του νέου μοντέλου είναι ο Christian Brandt, διευθυντής σχεδίασης της Zenvo, ο οποίος δημιούργησε επίσης όλα τα προηγούμενα supercars της εταιρείας, ενώ προηγουμένως είχε εργαστεί για την Alfa Romeo και την Kleemann. Το νέο μοντέλο της Zenvo αναμένεται να κάνει χρήση τεχνολογίας τρισδιάστατης εκτύπωσης και εκτεταμένη χρήση carbon, τόσο στο σώμα όσο και στα αεροδυναμικά μέρη.

Η Angela Hartman, CEO της Zenvo, δήλωσε ότι προτεραιότητά της είναι να αυξήσει τις πωλήσεις των αυτοκινήτων, παραμένοντας όμως μια εταιρία χαμηλού όγκου παραγωγής. Επιπλέον, ένας άλλος στόχος είναι να επεκτείνει περαιτέρω την παρουσία της Zenvo σε βιντεοπαιχνίδια, καθώς θεωρεί ότι αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που οι νέοι εξοικειώνονται με το όνομα της Zenvo.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...