Επίσημο: Νέο Skoda Kodiaq

Σχετικά άρθρα

Τη δεύτερη γενιά του Kodiaq παρουσίασε σήμερα η Skoda, οι πωλήσεις του οποίου έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στη Γηραιά Ήπειρο από τις αρχές του 2024. Η προηγούμενη γενιά σημείωσε 841.900 πωλήσεις, με το νέο Kodiaq να μεγαλώνει σε μήκος, φτάνοντας πλέον τα 4,758 μέτρα (+6,1 εκατοστά), με το πλάτος να μειώνεται κατά 1,8 εκατοστά (1,864 μέτρα), όπως και το ύψος κατά 1,7 εκατοστά (1,659 μέτρα), με το μεταξόνιο να παραμένει ίδιο στα 2,791 μέτρα.

Προσφέρεται σε 9 εξωτερικά χρώματα, με ζάντες διαστάσεων από 17″ έως 20″, με τα LED matrix φώτα να έχουν 50% περισσότερα στοιχεία φωτισμού από το προηγούμενο μοντέλο, παρέχοντας 15% περισσότερο φως.

Στο εσωτερικό συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 10″, head-up display, οθόνη αφής 10″ ή 13″ στο κέντρο του ταμπλό, ενώ υπάρχουν και φυσικά κουμπιά. Μικρές οθόνες 1,25″ (3,2 εκατοστών) υπάρχουν στα ρυθμιστικά του συστήματος κλιματισμού και στον πολυλειτουργικό περιστροφικό διακόπτη, που η εταιρία τα ονομάζει Smart Dials. Οι δύο εξωτερικοί διακόπτες ελέγχουν την θερμοκρασία του οδηγού και του συνοδηγού, την θέρμανση των καθισμάτων και τον αερισμό των καθισμάτων.

Μέσω του κεντρικού διακόπτη μπορεί να ρυθμιστεί η ένταση του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, η ταχύτητα του ανεμιστήρα, η κατεύθυνση του αέρα, ο έξυπνος κλιματισμός, το ζουμ στους χάρτες και οι λειτουργίες οδήγησης. Το κεντρικό Smart Dial διαμορφώνεται μέσω του μενού του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, με τον οδηγό να εναλλάσσει τις λειτουργίες πατώντας το κουμπί.

Ο επιλογέας των ταχυτήτων έχει μεταφερθεί στην κολόνα του τιμονιού, κάτι που δημιουργεί περισσότερο χώρο ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα. Ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 910 λίτρα και φτάνει έως τα 2.105 λίτρα, 40 λίτρα περισσότερα από το Kodiaq πρώτης γενιάς.

Στην επταθέσια έκδοση ο χώρος αποσκευών ξεκινά από τα 340 λίτρα, 70 λίτρα περισσότερα από πριν. Με την αναδίπλωση της τρίτης σειράς των καθισμάτων, ο χώρος αυξάνεται στα 845 λίτρα (+80 λίτρα) και μπορεί να φτάσει έως τα 2.035 λίτρα (+30 λίτρα) με την αναδίπλωση των υπολοίπων καθισμάτων.

Μηχανικά το νέο Kodiaq προσφέρεται με τον ήπιο υβριδικό 1.500άρη TSI κινητήρα απόδοσης 150 ίππων που στέλνει τη κίνηση στους μπροστά τροχούς μέσω ενός αυτόματου 7-τάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη. Ακολουθεί ο 2.0 TSI απόδοσης 204 ίππων που συνδυάζεται και αυτός με 7-τάχυτο DSG κιβώτιο αλλά και με σύστημα τετρακίνησης.

Από πλευράς πετρελαιοκινητήρων, υπάρχει ο 2.0 TDI απόδοσης 150 ίππων στη προσθιοκίνητη έκδοση και 193 άλογα στην τετρακίνητη. Και οι δύο συνεργάζονται με 7-τάχυτο DSG κιβώτιο.

Η plug-in υβριδική έκδοση Kodiaq iV συνδυάζει τον 1.500άρη TSI κινητήρα και έναν ηλεκτροκινητήρα που αποδίδουν συνδυαστικά 204 άλογα. Υπάρχει 6-τάχυτο DSG κιβώτιο, με την μπαταρία 25,7 kWh να χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία έως 100 χλμ.

Η μπαταρία φορτίζει με DC φορτιστή έως 50 kW και AC φορτιστή έως 11 kW. Ο χώρος αποσκευών του Kodiaq iV ανέρχεται στα 745 λίτρα, 165 λίτρα λιγότερα από το Kodiaq με κινητήρα εσωτερικής καύσης, μιας και η μπαταρία του υβριδικού συστήματος βρίσκεται στον χώρο του πορτμπαγκάζ.

Μέσα στο 2024 θα κυκλοφορήσει και η RS έκδοση του νέου Kodiaq που θα παίρνει κίνηση από τον 2.0 TSΙ κινητήρα βενζίνης που θα αποδίδει κοντά στα 270 άλογα. Ο κινητήρας θα συνδυάζεται με 7-τάχυτο DSG κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...