Η Tesla αντιδρά στον τερματισμό των επιδοτήσεων της Γερμανίας και μειώνει τις τιμές

Σχετικά άρθρα

Δύο εβδομάδες πριν τον ερχομό του νέου έτους, η Γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε εντελώς ξαφνικά ότι τερματίζει άμεσα τις επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla αντέδρασε και σήμερα ανακοίνωσε ότι μείωσε τις τιμές του Model Y στη Γερμανία, στην προσπάθεια της να αυξήσει τη ζήτηση από πελάτες που διστάζουν να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό όχημα.

Πιο συγκεκριμένα, η Tesla μείωσε τις τιμές του Model Y Long Range και το Model Y Performance κατά 5.000 ευρώ, και πλέον στη Γερμανία το πρώτο ξεκινά από τα 49.990 ευρώ και το δεύτερο από τα 55.990 ευρώ, αντιπροσωπεύοντας έκπτωση 9% και 8% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τις προηγούμενες τιμές.

Μείωση, επίσης, υπάρχει και στην τιμή του βασικού Model Y RWD κατά 1.900 ευρώ, ή 4,2%, ξεκινώντας πλέον από τα 42.990 ευρώ.

Το Model Y ήταν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις στη Γερμανία πέρυσι, με περίπου 45.800 ταξινομήσεις. Ωστόσο, η Tesla έχασε την 1η θέση ως η κορυφαία εταιρία σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της χώρας από τη VW, καθώς η γερμανική εταιρία πούλησε 70.628 μονάδες το 2023, αυξημένες κατά 12%, ενώ οι πωλήσεις της Tesla μειώθηκαν κατά 9%, αγγίζοντας τα 63.685 αυτοκίνητα.

Διάβασε ακόμα

Η Γερμανία τερματίζει άμεσα και ξαφνικά τις επιδοτήσεις για αγορά ηλεκτρικών οχημάτων

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...