Ο Nyck de Vries καλείται να πληρώσει περισσότερα από 1 εκατ. ευρώ

Σχετικά άρθρα

Το Περιφερειακό Δικαστήριο του Άμστερνταμ αποφάσισε ότι ο Nyck de Vries θα πρέπει να αποπληρώσει ένα δάνειο 250.000 ευρώ συν τους τόκους και, επιπλέον, να πληρώσει το ήμισυ του μισθού του και τυχόν εισοδήματα που είχε από χορηγίες που κέρδισε κατά τη διάρκεια της μερικής σεζόν του στην F1 με την AlphaTauri έως τον Ιούλιο του 2023.

Ο Ολλανδός που εξετάζει ένα θα καταθέσει έφεση κατά της απόφασης, έλαβε το δάνειο από την εταιρεία Investrand του Jeroen Schothorst το 2018, όταν χρειάστηκε τα χρήματα για να συμμετέχει στην Formula 2 με την Prema.

Οι όροι του δανείου ανέφεραν πως εάν ο Nyck de Vries γινόταν ενεργός οδηγός της Formula 1 μέχρι το τέλος του 2022, η Investrand θα έπαιρνε το 50% του εισοδήματός του για όσο διάστημα αγωνιζόταν στο κορυφαίο επίπεδο. Αν δεν έφτανε στη F1 μέχρι τότε, η Investrand θα διέγραφε το δάνειο. Η εταιρεία συμφώνησε αργότερα ότι οι δραστηριότητές του ως δοκιμαστικός οδηγός για τη Mercedes δεν θα μετρούσαν.

Τα πράγματα άρχισαν να μπερδεύονται όταν στο Ιταλικό GP του 2022, ο Nyck de Vries κλήθηκε την τελευταία στιγμή να αντικαταστήσει τον Alex Albon στην Williams που είχε σκωληκοειδίτιδα. Σε εκείνο τον αγώνα ο Ολλανδός τερμάτισε ένατος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τραβήξει την προσοχή της Red Bull και τελικά να πάρει μια θέση στην AlphaTauri για την επόμενη χρονιά.

Ωστόσο τα αποτελέσματα του δεν ήταν τα αναμενόμενα και η Red Bull τον απομάκρυνε, δίνοντας την θέση του στον Daniel Ricciardo, με τον Nyck de Vries να επιστρέφει στη Formula E και στο WEC με τις Mahindra και Toyota αντίστοιχα.

De Vries και Investrand είχαν διαφωνία σχετικά με την συμμετοχή του στη Monza το 2022 και για το εάν αυτός ο αγώνας τον έκανε ενεργό οδηγό της Formula 1, γιατί εάν τον έκανε, τότε η εταιρία θα πρέπει να πάρει ότι είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές. Εάν ο αγώνας αυτός δεν τον έκανε ενεργό οδηγό, τότε το δάνειο θα διαγραφόταν.

Οι δύο πλευρές δεν μπόρεσαν να τα βρουν εξωδικαστικά και έτσι η υπόθεση κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες. Πρωτόδικα, στις αρχές του 2023, το δικαστήριο τάχθηκε υπέρ του Nyck de Vries, με τον δικαστή να υποστηρίζει πως η συμμετοχή του στο Ιταλικό Grand Prix ήταν ως εφεδρικός οδηγός και δεν είχε τότε συμβόλαιο με κάποια ομάδα ως κανονικός οδηγός.

Η Investrand άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και το Περιφερειακό Δικαστήριο του Άμστερνταμ αποφάσισε υπέρ της. Έτσι, ο Nyck de Vries καλείται να αποπληρώσει το δάνειο των 250.000 ευρώ συν τους τόκους, μαζί με τα μισά από τα κέρδη του που είχε στην AlphaTauri, με το συνολικό ποσό να ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Υποστηρίξαμε τον Nyck σε μια κρίσιμη στιγμή στην καριέρα του, όταν κανείς άλλος δεν ήθελε να το κάνει. Είμαι χαρούμενος που ο δικαστής έκρινε τώρα υπέρ μας, αν και φυσικά λυπάμαι που αυτή η διαδικασία ήταν απαραίτητη. Θα προτιμούσαμε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία χωρίς διαδικασίες μέσω κατάλληλης διαβούλευσης, αλλά δυστυχώς οι προσπάθειές μας να το κάνουμε απορρίφθηκαν αποφασιστικά από τον Nyck και τον δικηγόρο του.

Αυτό έκανε αναπόφευκτη την προσφυγή στα δικαστήρια. Αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι εύχομαι στον Nyck κάθε δυνατή επιτυχία στη συνέχεια της ήδη εντυπωσιακής καριέρας του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, παρόλο που δεν θα είναι πλέον στη F1,

είπε ο Schothorst.

Ο δικηγόρος του Nyck de Vries, Jeroen Bedaux, αμφισβήτησε την απόφαση, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσουν έφεση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...