Ο νέος CEO Audi θέλει να απολύσει τον τεχνικό διευθυντή

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με την τη γερμανική Bild, ο νέος CEO της Audi, ο Gernot Dollner θέλει να απομακρύνει τον Oliver Hoffmann από τη θέση του ως επικεφαλής τεχνικής ανάπτυξης (CTO), εξαιτίας καθυστερήσεων ανάπτυξης στα νέα μοντέλα της γερμανικής εταιρίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το θέμα θα μπορούσε να συζητηθεί από το εποπτικό συμβούλιο της Audi μέσα στην εβδομάδα, με τον Hoffmann να αναμένεται να μετατεθεί στην ομάδα της Audi στη Formula 1, όταν συνεργαστεί με την Sauber από το 2026. Να σημειωθεί πως ο Holffman προέρχεται από την Audi Sport, έχοντας εργαστεί σε αυτή ως επικεφαλής τεχνικής ανάπτυξης από τον Οκτώβριο του 2017, ενώ διορίστηκε CEO της τον Ιούνιο του 2018.

Ο Hoffmann ανέλαβε το ρόλο του Chief Technical Officer το 2021 και είναι υπεύθυνος για την επιτάχυνση της εισόδου της μάρκας στην εποχή της ηλεκτροκίνησης.

Ο Dollner κατηγορεί τον Hoffmann για τη σημαντική καθυστέρηση του Q6 e-tron, αλλά και του διαδόχου του A4, που θα πωλείται πλέον με το όνομα A5 και θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Το επόμενο A4 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και αναμένεται στην αγορά το 2025.

Το 2022, αρκετά πολυτελή οχήματα του VW Group καθυστέρησαν λόγω προβλημάτων στο τμήμα Cariad. Οι αναφορές εκείνης της εποχής υποστήριζαν ότι το τμήμα λογισμικού καθυστερούσε το χρονοδιάγραμμα ανάπτυξής του. Ως αποτέλεσμα καθυστέρησε το λανσάρισμα της νέας ηλεκτρικής Porsche Macan, που ο αρχικός προγραμματισμός ήθελε να κυκλοφορήσει το 2023, και του Q6 e-tron, που δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι και σήμερα.

ΠηγήBild.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...