Επίσημο: Porsche Taycan Turbo GT με έως 1.108 άλογα. Έκανε νέα ρεκόρ σε Nurburgring και Laguna Seca

Σχετικά άρθρα

Η Porsche παρουσίασε σήμερα την πιο πιο ακραία έκδοση της Taycan, την Turbo GT που κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,3 δευτερόλετα ή σε 2,2 δευτ. όταν εξοπλίζεται με το Weissach πακέτο, με τα 0-200 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 6,6 και 6,4 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Η τελική ταχύτητα είναι 305 χλμ/ώρα, ενώ η αυτονομία ανακοινώνεταο στα 555 χιλιόμετρα (WLTP).

Το αυτοκίνητο αποδίδει στάνταρ 789 άλογα, με την απόδοση να αυξάνεται στα 1.033 στη λειτουργία Launch Control, ενώ για 2 δευτερόλεπτα μπορεί να αποδίδει έως και 1.108 άλογα, με την ροπή να φτάνει έως τα 1.340 Nm. Το πακέτο Weissach συμβάλλει στη μείωση του βάρους εξαλείφοντας τα πίσω καθίσματα.

Ζυγίζει 75 κιλά λιγότερο από την Taycan Turbo S και διαθέτει και το Attack Mode που ξεκλειδώνει επιπλέον 163 άλογα ισχύος για 10 δευτερόλεπτα, με τη λειτουργία να αντλεί έμπνευση από τα αγωνιστικά της Formula E.

Στη πίστα της Laguna Seca, η Taycan Turbo GT με πακέτο Weissach  κατάφερε να σημειώσει χρόνο 1:27.87, που είναι το κάνει γρηγορότερο από οποιοδήποτε άλλο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη συγκεκριμένη πίστα, ενώ στο Nurburgring πέτυχε 7:07.55, χρόνος που το κάνει το ταχύτερο τετράθυρο μοντέλο με οποιονδήποτε τύπο κινητήρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...

Η τιμή του MG Cyberster στην Αγγλία

Στο πλαίσιο της περσινής έκθεσης αυτοκινήτου στη Σαγκάη της Κίνας, η MG αποκάλυψε την έκδοση παραγωγής του Cyberster, με την εταιρία -υπό κινεζική ιδιοκτησία-...