Φήμες: Νέο Audi A3 το 2011

Σχετικά άρθρα

audi-a3-2011

Ήταν απαραίτητο να αποδράσουμε ένα τριήμερο και έτσι εκμεταλλευτήκαμε το 3ημερο της Πρωτομαγιάς. Οι εξελίξεις στο τομέα της αυτοκίνησης δεν σταματούν ποτέ και έτσι έχουμε πολλά να πούμε και σήμερα. Οι φήμες θέλουν το νέο Audi A3 να έρχεται το 2011 αλλά συνάμα να περνά και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού για πρώτη φορά. Εκτός της hatchback θα υπάρχουν εκδόσεις cabriolet και Sportback. Οι Αμερικάνοι αγαπάνε πολύ τα 4-πορτα sedan και έτσι δεν αποκλείεται η Audi να βγάλει στην παραγωγή και έκδοση Sedan όπου θα έχει το μέγεθος του Volkswagen Jetta.

Σύμφωνα με τις φήμες ο σχεδιασμός του νέου A3 θα έχει περισσότερες ακμές σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, αλλά θα δείχνει από μακρυά ότι πρόκειται για ένα A3. Το νέο αυτοκίνητο θα στηθεί πάνω σε ένα ολοκαίνουργιο πάτωμα που εφοδιάζεται με γόνατα McPherson μπροστά και ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων 4 σημείων πίσω.

Μηχανικά τώρα αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του ένας 1200αρης TSI απόδοσης 105 ίππων ο οποίος θα αντικαταστήσει τον παλιό πλέον ατμοσφαιρικό 1.600αρη. Σίγουρο θεωρείται ότι θα τοποθετηθεί ένας 1400αρης TSI με 140 άλογα και ένας 1800cc TSI που θα αποδίδει 170 άλογα.

Τους λάτρεις τις ταχύτητας, η Audi δεν σκοπεύει να τους αφήσει παραπονεμένους. Έτσι εκτός του S3 που θα αποδίδει κοντά στα 280 άλογα με την κίνηση να μεταδίδεται φυσικά σε όλους τους τροχούς, αναμένεται και η έκδοση RS3 (όπου ήδη έχει αρχίσει να δοκιμάζεται) που θα αποδίδει κοντά στα 335 άλογα. Για τους τυχερούς Ευρωπαίους θα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης ενός πετρελαιοκινητήρα 2.0 λίτρων TDI απόδοσης 240 ίππων με 40 κιλά ροπής. Σε όλους τους κινητήρες θα υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης είτε ενός κλασσικού 6-τάχυτου κιβωτίου είτε ενός 7-τάχυτου DSG.

[Πηγή: autocar]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Dakar: Πρόστιμο 750.000 ευρώ στην Audi

Λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση της νίκης στο θρυλικό και εξαιρετικά απαιτητικό Rally Dakar, η Audi έκανε γνωστό ότι αποχωρεί άμεσα από το παγκόσμιο...