Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά έξι νέα αυτοκίνητα παρουσίασε η Lotus στη πόλη του φωτός σήμερα. Συγκεκριμένα παρουσίασε τις Esprit, Eterne, Elan, Elise καθώς και ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης το City Car Concept. Ας τις δούμε μία, μία αναλυτικά.

H γνωστή σε όλους μας Esprit επιστρέφει και θα είναι έτοιμη προς πώληση το 2013. Σχεδιαστικά διαθέτει άκρως επιθετική σχεδίαση με φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED και την εξάτμιση να βρίσκεται τοποθετημένη στο κέντρο. Στο εσωτερικό της ξεχωρίζει ο μινιμαλιστικός σχεδιασμός με τις εντυπώσεις να κλέβει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, το σπορ τιμόνι και τα carbon διακοσμητικά.

Μηχανικά εφοδιάζεται με έναν V8 turbo κινητήρα απόδοσης 550 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με έναν 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων με paddles πίσω από τιμόνι. Το βάρους 1.496 κιλών supercar επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ/ώρα σε 3.5 δευτερόλεπτα. Φυσικά για τους περισσότερο ανήσυχους θα υπάρχει και η έκδοση R με 620 άλογα.

Η παραγωγή της θα ξεκινήσει το 2013 με αρχική τιμή τις £110.000 (€128.000 με την σημερινή ισοτιμία). Φωτογραφίες, video και δελτίο τύπου στη συνέχεια.