Λάτρεις της Audi, σας έχω άσχημα νέα. Η Audi σύμφωνα με το γερμανικό Auto Motor and Sport έβαλε στο συρτάρι το πολυαναμενόμενο R4 για τον λόγο, ότι αν αυτό έβγαινε στη παραγωγή, θα έκοβε πωλήσεις από το TT και τις Porsche Boxster και Cayman ενώ η έκδοση παραγωγής του Volkswagen Bluesport θα είναι πολύ φθηνότερη για να την ανταγωνιστεί.

Στο ίδιο άρθρο, οι Γερμανοί αναφέρουν ότι το επόμενο A2 αναβάλλεται τελικά έως το 2016 για τον λόγο ότι η μητρική Volkswagen θέλει το αυτοκίνητο να κατασκευαστεί πάνω σε μια πλατφόρμα του group και όχι σε μια που θα κατασκευαστεί αποκλειστικά για αυτό.

Προσωπικά το γερμανικό άρθρο δεν το θεωρώ έγκυρο για το R4 με το σκεπτικό και μόνο ότι η VW αποκλείεται να βγάλει στη παραγωγή μόνο το Bluesport χωρίς κανένα άλλο παρόμοιο μοντέλο. Τόσα χρήματα για να αναπτύσσει την νέα MMB πλατφόρμα για να μπει μόνο σε ένα αυτοκίνητο (άντε σε δύο, με την πρόταση της Porsche) το θεωρώ αδιανόητο, σύμφωνα με αυτά που μας έχουνε δείξει οι Γερμανοί τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου υπάρχουν και οι σχετικές δηλώσεις του διευθυντή ανάπτυξης της Audi, Michael Dick, καθώς επίσης και το 3-ετές πλάνο της Audi όπου εκεί υπήρχε το R4. Κρατήστε τις επιφυλάξεις σας για την είδηση.

[Πηγή: Auto Motor and Sport]