Ο Adrian Newey σχολιάζει κορυφαία μονοθέσια της F1

Σχετικά άρθρα

Ο Adrian Newey είναι ο καλύτερος αεροδυναμιστής της Formula 1. Όλοι το ξέρουν, πολλοί το αναγνωρίζουν και λίγοι πιστεύουν ότι μπορούν να τον νικήσουν. Ο Βρετανός ξέρει καλύτερα απ’ όλους ότι η RB7 είναι το ταχύτερο μονοθέσιο του πρωταθλήματος. Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι και κάποια άλλα μονοθέσια έχουν κάποια ενδιαφέροντα σχεδιαστικά στοιχεία.

Ο 52χρονος, τεχνικός διευθυντής της Red Bull Racing, σχολιάζει μερικά από τα κορυφαία μονοθέσια του φετινού πρωταθλήματος. Ας δούμε τι λέει για την R31 της Renault, την 150° Italia της Ferrari και την MP4-26 της McLaren. Για δες τα σχόλιά του:

Η Renault με έχει εντυπωσιάσει πιο πολύ. Το σύστημα των εξατμίσεων είναι εντελώς διαφορετικό από των άλλων. Δεν το έχω αναλύσει βαθιά, αλλά ο σχεδιασμός που ακολούθησαν είναι εντελώς διαφορετικός και πολύ γενναίος, και αυτό είναι πάντα καλό.

Η 150° Italia είναι ένα συμβατικό μονοθέσιο.

Η McLaren έχει δουλέψει σκληρά για τα sidepods, τα οποία είναι διαφορετικά, αλλά νομίζω ότι είναι περισσότερο οπτικό παρά οτιδήποτε άλλο.

Νομίζω ότι η συντριπτική πλειονότητα των ομάδων επέλεξε να εξελίσσει τα προηγούμενα μονοθέσια.

Αν δεν επαινέσεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει! Γι’ αυτό και η… ιδιοφυΐα της αεροδυναμικής υπογραμμίζει για ακόμα μια φορά ότι οι εξατμίσεις της RB7 έχουν συγκεντρώσει πολλά βλέμματα και φυσικά έχουν αντιγραφεί από άλλες ομάδες, πράγμα που είναι κολακευτικό και ερεθιστικό, σύμφωνα με τον Newey.

[Πηγή: El Pais | Photo copyright: Red Bull Racing/Paul Gilham/Getty Images]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...