Έχουμε ήδη διαβάσει ότι το επόμενο Ford Mustang θα διαθέτει παγκόσμια σχεδίαση και τετρακύλινδρο κινητήρα αλλά μια νέα αναφορά δείχνει ότι το αυτοκίνητο θα είναι ποιο εκλεπτυσμένο από ποτέ.

Το μοντέλο θα παρουσιαστεί το 2014, ως μοντέλο του 2015, θέλοντας να γιορτάσουν τα 50στα γενέθλια του και θα είναι ελαφρύτερο και μικρότερο από το τωρινό μοντέλο. Η ρετρό σχεδίαση θα παραμείνει αλλά το εσωτερικό του θα αναβαθμιστεί σημαντικά χρησιμοποιώντας καλύτερης ποιότητας υλικά και περισσότερα gadget.

Μηχανικά εκτός από τον 2.3-λίτρων τετρακύλινδρο EcoBoost κινητήρα, θα υπάρχει και ο V8 5.4-λίτρων απόδοσης 507 ίππων ο οποίος θα διαθέτει πλέον σύστημα άμεσου ψεκασμού για να βελτιωθεί η κατανάλωση του. Πιθανό είναι επίσης να υπάρχει και 0 V6 turbo 2.7-λίτρων.

Στον τομέα της οδικής συμπεριφοράς, το νέο Mustang θα αποκτήσει ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση βελτιώνοντας έτσι την άνεση και τον χειρισμό, ενώ ίσως τοποθετηθεί και το σύστημα ελέγχου ροπής “Τorque Vectoring” που έχει τοποθετηθεί στο νέο Focus.

Τέλος το αυτοκίνητο θα είναι παγκόσμιο που σημαίνει ότι σε Αυστραλία, Αγγλία και Ιαπωνία θα πωλείται με το τιμόνι στα δεξιά.

[Πηγή: AutoExpress]