Η Ford παρουσίασε το νέο μονοθέσιο Formula Ford προδιαγραφών 2012 στη Φρανκφούρτη. Η νέα γενιά οχημάτων Formula Ford θα χρησιμοποιήσει μία έκδοση παραγωγής του υπερτροφοδοτούμενου 1.6 Ford EcoBoost άμεσου ψεκασμού, που παράγει περίπου 165 ίππων και 220Nm (με ηλεκτρονικό κόφτη), και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο με μηχανικό μηχανισμό αλλαγής.

Περισσότερες λεπτομέρειες γι’αυτό μπορείς να βρεις στο ελληνικό δελτίο που ακολουθεί.

[Πηγή: Ford | Live Photos Copyright: Autoblog.nl]

[learn_more caption=”Δελτίο Τύπου”]

Το Νέο Μονοθέσιο της Formula Ford για το 2012 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

  • Η Ford παρουσιάζει το νέο μονοθέσιο Formula Ford προδιαγραφών 2012 με τεχνολογίες αυτοκινήτου δρόμου και τον τελευταίο κινητήρα 1.6 Ford EcoBoost
  • Το νέο αυτοκίνητο θα λανσαριστεί αρχικά στο Πρωτάθλημα 2012 Dunlop MSA Formula Ford της Βρετανίας. Οριστικοποιούνται σχέδια για το λανσάρισμα του αυτοκινήτου σε νέα και σημερινά πρωταθλήματα σε όλο τον κόσμο
  • Το πρώτο μονοθέσιο με σωληνωτό, ατσάλινο πλαίσιο πληροί τις τελευταίες προδιαγραφές ασφαλείας της FIA. Η συμμόρφωση με τις προδιαγραφές της FIA ανοίγει αγορές για τη formula
  • Η Formula Ford παραμένει σημαντική στην εξέλιξη και ανάδειξη μηχανολογικών και οδηγικών ταλέντων, αποτελώντας σημείο εκκίνησης για μία επιτυχημένη καριέρα στη F1

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ, Γερμανία, 12 Σεπτεμβρίου, 2011 – Η Ford αποκάλυψε σήμερα στη Φρανκφούρτη ένα δυναμικό μονοθέσιο Formula Ford προδιαγραφών 2012. Η formula αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στην καριέρα επαγγελματιών οδηγών αγώνων επί 40 και πλέον χρόνια και το νέο όχημα της επόμενης σεζόν καλεί τους πρόθυμους, ταλαντούχους νεαρούς οδηγούς από όλο τον κόσμο να αποδείξουν τι αξίζουν.

Η νέα γενιά οχημάτων Formula Ford θα χρησιμοποιήσει μία έκδοση παραγωγής του υπερτροφοδοτούμενου 1.6 Ford EcoBoost άμεσου ψεκασμού, που παράγει περίπου 165PS και 220Nm (με ηλεκτρονικό κόφτη), και συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο με μηχανικό μηχανισμό αλλαγής. Το όχημα προδιαγραφών 2012 αντιπροσωπεύει ένα ακόμα βήμα τεχνολογικής εξέλιξης για τη formula.

Η απουσία περιορισμών στη σχεδίαση του πλαισίου, η κατασκευή του κινητήρα και οι πολυάριθμες τεχνικές προδιαγραφές ήταν ανέκαθεν τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Formula Ford και αυτό συνεχίζεται με την έκδοση του 2012. Με τις Formula 1 και Formula 3 να προσφέρουν το ίδιο επίπεδο ελευθερίας, δημιουργείται ένα εξαιρετικά υψηλό κίνητρο εξέλιξης για κατασκευαστές, ομάδες και οδηγούς. Οι δυνατότητες χρήσης διαφορετικών πλαισίων και σεταρισμάτων δημιουργούν μία εκπληκτική ‘καμπύλη εκμάθησης’ κυρίως για τους οδηγούς, βοηθώντας να αναπτύξουν τις ικανότητές τους για το επόμενο βήμα στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η παγκόσμια σχεδιαστική φιλοσοφία kinetic design της Ford ενσαρκώνεται επίσης στο όχημα νέας γενιάς, δίνοντας τους λάτρεις του πρωταθλήματος ένα αναγνωρίσιμο στυλ. Ωστόσο, οι διάφοροι κατασκευαστές θα μπορούν να προσθέτουν τη δική τους πινελιά με ειδικά εξαρτήματα αεροδυναμικής τα οποία όμως θα πρέπει να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς.

Η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος είναι βασική προϋπόθεση για τη Formula Ford, και το νέο μονοθέσιο προσφέρει αυξημένα επίπεδα ασφαλείας μέσα από ένα σωληνωτό πλαίσιο – το πρώτο σε μονοθέσιο αγωνιστικό που πληροί τις τελευταίες, αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας της FIA – εμπρός και πίσω στοιχεία παραμόρφωσης από ανθρακονήματα, πλευρικά προστατευτικά πάνελ, σύστημα συγκράτησης κεφαλής προδιαγραφών FIA, ιμάντες ασφαλείας τροχών και ένα αφαιρούμενο κάθισμα της FIA.

Καθώς συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της FIA, το όχημα προδιαγραφών 2012 θα μπορεί να συμμετάσχει σε πρωταθλήματα Formula Ford σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε αναδυόμενες αγορές όπου η ευθυγράμμιση με τους κανονισμούς της FIA είναι δεδομένη.

«Τα εγκεκριμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας της έκδοσης 2012, ο ισχυρός κινητήρας Ford EcoBoost και η εντυπωσιακή kinetic design, δημιουργούν μία ακαταμάχητη πρόταση για αγωνιστικές ομάδες και οδηγούς» δήλωσε ο Mike Norton, διευθυντής αγωνιστικού τμήματος, Ford Ευρώπης. «Η Formula Ford θεωρείται ήδη η τέλεια δοκιμασία για την ανάδειξη ταλαντούχων οδηγών και μηχανικών και η Ford επιθυμεί να συνεχίσει να προσφέρει το ασφαλέστερο περιβάλλον, τις τελευταίες τεχνολογίες και τα πιο ελκυστικά πακέτα. Η Formula Ford διανύει την 44η συνεχή χρονιά της και παραμένει μία πολύ δημοφιλής επιλογή για οδηγούς από όλο τον κόσμο. Πολλοί οδηγοί της Formula Ford έχουν συνεχίσει την καριέρα τους στη Formula 1. Είναι πολύ κολακευτικό για τη Formula Ford κι εμείς στη Ford είμαστε περήφανοι γι’ αυτό το επίτευγμα».

Για τις αγωνιστικές ομάδες και τους κατασκευαστές αυτοκινήτων η Formula Ford προσφέρει μία εκπληκτική ευκαιρία ώστε να αποδείξουν τις ικανότητές τους, ενώ υπογραμμίζει τη δέσμευση της Ford στην υποστήριξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι μέχρι τους αγώνες μονοθεσίων, η αγωνιστική κληρονομιά της Ford είναι από τις μεγαλύτερες και πιο πετυχημένες σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Το όχημα Formula Ford 2012 θα συνεχίσει αυτή την παράδοση στο μέλλον με ξεχωριστό στυλ.
[/learn_more]