Video: Ο Jay Leno δοκιμάζει την Hennessey Venom GT η οποία στοχεύει να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου

Σχετικά άρθρα

O Jay Leno δοκίμασε πρόσφατα την Hennessey Venom GT με τα 1200 άλογα και προτού καθίσει πίσω από το τιμόνι της, μίλησε με τον ιδιοκτήτη της Hennessey Performance, τον John Hennessey, ο οποίος δήλωσε ότι σχεδιάζουν να πάρουν τον τίτλο του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής από την Bugatti Veyron Super Sport. Ανέφερε ότι σκοπός της δημιουργίας του αυτοκινήτου δεν ήταν να γίνει το ταχύτερο αυτοκίνητο του κόσμου, αλλά πιστεύει ότι μπορεί να το κάνει.

Να θυμίσω ότι η Bugatti με την Veyron Super Sport στις 4 Ιουλίου του 2010 έπιασε 431.072 χλμ/ώρα κατά μέσο όρο στην πίστα δοκιμών Ehra-Lessien της VW. Το πότε θα γίνει η προσπάθεια να σπάσουν το ρεκόρ δεν ανακοινώθηκε αλλά όταν ανακοινωθεί να είσαι σίγουρος ότι θα το διαβάσεις από εδώ.

Στα γρήγορα να πω ότι η Venom GT βασίζεται πάνω στην Lotus Elise, ζυγίζει λιγότερο από 1.225 κιλά και φορά τον LS9 V8 biturbo 6.2 λίτρων της Corvette ZR1 ο οποίος αποδίδει 1.200 άλογα. Τα τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 2.4 δευτερόλεπτα ενώ έχει τελική ταχύτητα 440 χλμ/ώρα.

http://www.youtube.com/watch?v=AZAvPbTkM_0

[Πηγή: Jay Leno Garage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...