Η Mercedes αναδιοργανώνει τα ονόματα των αυτοκινήτων της

Σχετικά άρθρα

Η Mercedes θα παρουσιάσει αρκετά νέα μοντέλα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια και φαίνεται ότι έχει αποφασίσει να αναδιοργανώσει τα ονόματα των αυτοκινήτων της ώστε να τα βοηθήσει να γίνουν περισσότερο διακριτά μεταξύ τους.

Σύμφωνα με το Automobile Magazine, η Mercedes θα διατηρήσει τα ονόματα των C-Class, E-Class και S-Class στα sedan αυτοκίνητα της, όπως θα διατηρηθούν και αυτά των SL, SLK και SLS AMG. Ωστόσο η baby SLS ίσως αναβιώσει το όνομα SLR.

Τα μελλοντικά coupe και cabrio μοντέλα θα ξεκινούν το όνομα τους με τα γράμματα CL, με το πρώτο αυτοκίνητο που θα αποκτά τέτοιο όνομα, θα είναι η έκδοση παραγωγής του Concept Style Coupe, η οποία θα ονομαστεί CLA, και θα είναι η coupe 4-πορτη έκδοση της νέας A-Class. Αντιστοίχως, τα coupe και cabrio μοντέλα της επόμενης γενιάς της C-Class θα ονομάζονται CLC, ενώ αυτά της E-Class, CLE. Η επόμενη γενιά της CL δεν θα ονομαστεί CLS aλλά θα αποκτήσει όνομα SLC, μιας και η Mercedes αποφάσισε ότι δεν πρέπει να μετονομάσει την τωρινή CLS.

Σε ότι αφορά τα crossover της, αυτά ξεκινούν από GL και έτσι τα μοντέλα που θα βασίζονται πάνω στην πλατφόρμα της A-Class θα ονομαστεί GLA ενώ η GLK θα μετονομαστεί σε GLC.

[Πηγή: Automobile Magazine]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...